NFF straffer Koné med to kamper

Til tross for strengt rødt.

(Dagbladet.no): Roar Strand kalte utvisningen av Yssouf Koné mot Vålerenga horribel, Vadim Demidov mente at Martin Andresen hadde taklet styggere mens Trond Henriksen bare var forbanna.  

I en meningsmåling på Dagbladet.no mente nesten 90 prosent at ivorianerens takling av Kjetil Wæhler ikke kvalifiserte til rødt kort.

Norges Fotballforbund er av en annen oppfatning. I dag avgjorde disiplinærutvalget at Koné utestenges i to kamper, og han mister dermed hjemmekampen mot Tromsø og bortekampen mot Stabæk.

Om Rosenborg føler seg like urettferdig behandlet i straffeutmålingen som da Svein Oddvar Moen dro fram det røde kortet, kan det ligge an til en anke hos trønderne.

Koné selv var klar på hva han mente om utvisningen:

- Det var alt for strengt. Det var en takling som ikke var mer enn et gult kort, det var ikke bra. Jeg ble skuffet over å måtte forlate lagkameratene, sa han.

HamKams Juha Pasoja fikk også direkte rødt kort i helga, da han fratok en AaFK-spiller en klar målsjanse. Han er ilagt én kamps karantene.

I Adeccoligaen hagler det med suspensjoner. Magnus Olsen (Kongsvinger), Ole M. Hætta (Alta), Arnaud Monkam (Løv-Ham) og Stephen Ademolu (Løv-Ham) er alle utstengt i én kamp. Nybergsund-trener Ola Breden får heller ikke sitte på benken i neste kamp, mens Sandefjords Malick Mane ikke er tilgjengelig de tre neste kampene.

SPILTE MED 10 MANN I 35 MINUTTER: Til tross for Yssouf Konés tvilsomme utvisning fikk Rosenborg med sett ett poeng fra kampen mot Vålerenga. Her har Koné akkurat sparket ned Kjetil Wæhler - noe Martin Andresen ikke forbigår i stillhet. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SPILTE MED 10 MANN I 35 MINUTTER: Til tross for Yssouf Konés tvilsomme utvisning fikk Rosenborg med sett ett poeng fra kampen mot Vålerenga. Her har Koné akkurat sparket ned Kjetil Wæhler - noe Martin Andresen ikke forbigår i stillhet. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer
NFF straffer Koné med to kamper