NFF-topper tordner etter VG-forside

- Her bommet vi, innrømmer avisas sportssjef. - Respektløst, sier Joshua King.

«CORONA-LANDSLAGET»: VG-forsida i dag.

«CORONA-LANDSLAGET»: VG-forsida i dag.


Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VGs førsteside i sportsseksjonen skaper store reaksjoner lørdag. På forsida er Joshua King, Patrick Berg, Omar Elabdellaoui, Markus Henriksen og Marius Lode plassert på det velkjente bildet av coronaviruset.

Tittelen er «Corona-landslaget».

- Hjertet hoppet over et slag da jeg så denne VG-forsiden. Vi i NFF har gjort våre feil og skal lære av dem. Spillerne har ikke noe ansvar i dette. 2020 har bydd samfunnet på tøffe slag. Jeg håper vi kan behandle smittede enkeltmennesker med større respekt, skriver Lise Klaveness, elitedirektør i NFF, på Twitter.

- Har de gjort noe galt? Skal de skamme seg? spør generalsekretær Pål Bjerketvedt på Facebook.

- Respektøst, tordner Joshua King overfor Dagbladet.

Legger seg flate

VG legger seg langflate.

- Her bommet vi. Sportscoveret vårt skal være tabloid, gjerne ispedd satire og humor, men dette var ikke vellykket, sier avisas sportssjef, Eirik Borud, til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg beklager til de fem smittede landslagsspillene at dette kan ha medført en ekstrabelastning for dem. Det aller viktigste nå er at de blir raskt friske, sier han.

VG-redaktør Gard Steiro har også beklaget på Bjerketvedts Facebook-post.

Dagbladet har vært i kontakt med Bjerketvedt, som ikke har noen ytterligere kommentar.

FALT OM: En spiller på det norske herrelandslaget i fotball falt om på spillerhotellet, mandag. På pressekonferansen tirsdag forteller NFF at det hele var udramatisk. Joshua King, på sin side, var mest opptatt av hvordan pressen får tak i slik informasjon. Video / reporter: Rødt Kort / Fredrik Filtvedt. Vis mer

Bråk

Det var i forrige uke at Omar Elabdellaoui testet positivt for covid-19. Landslagets visekaptein ble med det plassert i isolasjon, og sendte samtidig hele landslaget i karantene. Det endte med at Nations League-kampen mot Romania ikke ble spilt, og at et «nødlandslag» ble sendt til Østerrike.

Dagbladet snakket fredag med Bournemouth-spiss Joshua King. Han la ikke skjul på at sykdommen rammet hardt.

- Jeg føler meg ikke bra. I går var det ganske ille. Jeg følte meg svak, jeg hadde vondt i hele kroppen, jeg hadde ikke matlyst, jeg hadde ikke smak, jeg hadde ikke lukt. Jeg føler meg bedre i dag, sa King.

Han var også veldig opptatt av at det ikke er noen skyld at man blir smittet av covid-19. Han reagerer nå sterkt på VGs forside. Reaksjonen var «herregud» da Dagbladet viste ham forsiden.

- Det er veldig respektløst, tordner King overfor Dagbladet. Han mener dette bør få konsekvenser.

- Dette er et virus som har rammet hele verden, vi stiller opp for Norge og reiser og representerer landet vårt i denne pandemien. Så velger VG å prøve å gjøre det om til noe morsomt? Vi alle har familier og barn som vi er redde for, men VG syntes dette passet fint på en forside? Katastrofe!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer