NFF trakk anmeldelsen i forbindelse med overgangssaken

- Det er ikke bare meget hensynsfullt, det er også veldig klokt, sier Dagbladets Morten P.

NFF TRAKK ANMELDELSE: Veigar Pall Gunnarsson er kjernen i saken hvor fire personer ble frikjent for bedrageri i forbindelse med Pall Gunnarssons spillerovergang fra Stabæk til Vålerenga. Påtalemyndighetene anket ikke avgjørelsen, og NFF trakk anmeldelsen av de involverte.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NFF TRAKK ANMELDELSE: Veigar Pall Gunnarsson er kjernen i saken hvor fire personer ble frikjent for bedrageri i forbindelse med Pall Gunnarssons spillerovergang fra Stabæk til Vålerenga. Påtalemyndighetene anket ikke avgjørelsen, og NFF trakk anmeldelsen av de involverte. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Påtalenemnda i Norges Fotballforbund trakk onsdag anmeldelsen av Stabæk, Vålerenga og Erik Loe. Det skjer etter at påtalemyndighetene valgte å ikke anke i den såkalte overgangssaken. 

Stabæk-trioen Inge André Olsen, Lars Holter-Sørensen og en annen leder samt tidligere sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, var tiltalt i saken. De ble frikjent i Asker og Bærum tingrett 12. september.

I en pressemelding skriver NFF blant annet:

«På grunnlag av tingrettens bevisvurdering finner således nemnda at beviskravet for de anmeldte straffbare forhold ikke er oppfylt, jf. bla. tingrettens uttalelse om hva som er «mest sannsynlig», og at det således ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for å forfølge saken overfor Doms- og Sanksjonsutvalget».

«Tingretten har lagt til grunn de tiltaltes forklaringer vedrørende prissettingen av Gunnarson og opsjonsavtalen og kommet til at prissettingen av begge mest sannsynlig er riktig. Ut fra tingrettens faktumbeskrivelse er det nemndas oppfatning at det da heller ikke kan bevises at handlingene «skader idrettens anseelse» eller at det er gitt «usanne og/eller villedende opplysninger». Nemnda har etter dette besluttet at anmeldelsen av Stabæk Fotball, Vålerenga og Erik Loe skal trekkes fra behandling i Doms- og Sanksjonsutvalget».

Ikke overrasket Fotballen har hatt en egen sak gående etter Stabæks salg av Veigar Páll Gunnarson til Vålerenga sommeren 2011, men denne tas altså ikke videre til Doms- og sanksjonsutvalget i NFF.

Dagbladets kommentator, Morten Pedersen, er ikke overrasket over den beslutningen.

- Når norsk rett har frifunnet de tiltalte på alle punkter, velger NFF å se på det annerledes. Det er ikke bare meget hensynsfullt, det er også veldig klokt. De tiltalte og klubbene har fått nok juling som det er i denne saken, sier Pedersen.

- Hva tror du er grunnen til at NFF trekker anmeldelsen?

- De tenker som så at nok er nok, og føler at de vil bli ferdig med denne saken. De involverte har fått for mye juling, den skulle aldri vært prøvd for retten. Så vidt jeg vet er det gått nærmere ti millioner kroner til spille for ingenting (i saksomkostninger journ.anm.), men når det er sagt så er det fortsatt en del ubesvarte spørsmål. I og med at NFF putter saken i skuffen så får vi aldri svar på dem, sier Pedersen, som mener det er godt å bli ferdig med saken.

Tidligere styreleder i Stabæk Fotball, Erik Loe, var ikke blant de tiltalte i rettssaken. Han hadde likevel NFFs sak hengende over seg, men onsdag ble det klart at han ikke blir straffet.