NFF mot Svein-Erik Edvartsen:

NFF trekker seg fra rettsmeklingen med Edvartsen

Forbundet snur.

STRID: Norges Fotballforbund (NFF) har etter fornyet vurdering besluttet å trekke seg fra rettsmeklingen med dommeren Svein-Erik Edvartsen.


Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STRID: Norges Fotballforbund (NFF) har etter fornyet vurdering besluttet å trekke seg fra rettsmeklingen med dommeren Svein-Erik Edvartsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å trekke seg fra rettsmeklingen med dommeren Svein-Erik Edvartsen.

Det bekrefter Magnus Stray Vyrje, NFFs advokat, til NTB.

- Etter fornyet vurdering har NFF i dag trukket seg fra den berammede rettsmeklingen med Svein-Erik Edvartsen 12. mars. Det er flere årsaker til dette, blant annet at Edvartsen fortsetter å trekke inn dommerkonflikten i saken. Dommerkonflikten ble forlikt i mai i fjor, og er ikke en del av avskjedssaken, sier Vyrje til NTB.

- Ukjent

Til Dagbladet forteller Edvartsens advokat, John Christian Elden, at han ikke kjenner til NFFs nye utspill.

- Det er ukjent både for meg og retten. Hvis det stemmer viser det jo NFFs sanne ansikt og reelle vilje til å komme til enighet, sier Elden til Dagbladet.

NFF tiltrådte Edvartsens ønske om å møte til rettsmekling. Etter vurderinger i etterkant har fotballforbundet imidlertid snudd.

Ikke grunnlag

Etter det Dagbladet erfarer er det en sakkyndigrapport som støtter opp om NFFs egne undersøkelser om falske e-poster og at vitner sitter på nye opplysninger som underbygger dette. I tillegg har Edvartsen saksøkt NFFs direktør for kommunikasjon og samfunn Svein Graff for uttalelsen han kom med i media da Edvartsen ble avskjediget. Edvartsen har også klaget NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt to ganger inn for etisk komité. Begge ganger har saken blitt avvist. Etter det Dagbladet erfarer betyr dette i sum at NFF mener det ikke er grunnlag for rettsmegling.

Det var i november at Edvartsen og hans advokat John Christian Elden gikk til søksmål mot fotballforbundet etter å ha blitt sparket i jobben som seksjonsleder i NFF.

Edvartsen ble sagt opp som seksjonsleder etter at han angivelig hadde sendt flere eposter under det NFF mener var falskt navn. Hamar-dommeren ble tidligere i 2017 nektet å dømme flere kamper på toppnivå etter å ha kommet på kant med dommersjefen Terje Hauge.

Edvartsen hevder han ikke kjenner til de falske epostene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer