Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF tvinger Vålerenga til Bislett

VIF truer med å trekke seg fra Royal League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga fikk i går muntlig beskjed om at de må spille Royal League-kampene på Bislett og ikke Ullevaal, som er lagets hjemmebane. Norges Fotballforbund (NFF) begrunner avgjørelsen med at Ullevaal-matta ikke tåler belastningen.

-  Vi er forbannet, sier Elin Horn, konstituert administrerende direktør i Vålerenga.

-  Avgjørelsen er tredd nedover hodet på oss. Det misliker vi sterkt.

Bøter

Vålerenga spiller sin første Royal League-kamp hjemme mot Elfsborg søndag 19. november. På turneringens nettsider står det at klubber som flytter hjemmekampene, vil bli straffet med bøter på 275000 danske kroner.

Et slikt beløp har Vålerenga absolutt ingen planer om å betale. Klubben tok det derfor som en selvfølge at Elfsborg-kampen skulle spilles på Ullevaal.

Helt til i går.

Overrasket

LEDELSEN FORBANNET: Vålerenga må flytte fra Ullevaal til Bislett under Royal League, krever Norges Fotballforbund. Argumentet er slitasjen på landslagsmatta. Vålerenga-ledelsen er mildt sagt forbannet. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
LEDELSEN FORBANNET: Vålerenga må flytte fra Ullevaal til Bislett under Royal League, krever Norges Fotballforbund. Argumentet er slitasjen på landslagsmatta. Vålerenga-ledelsen er mildt sagt forbannet. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

-  Vi hadde et møte med NFF, bekrefter Elin Horn overfor Dagbladet.

-  Der kom det fram at de har bestemt seg for at vi må spille hjemmekampene i Royal League på Bislett. Vi ble veldig overrasket. Vedtaket ble forelagt oss uten at det hadde vært noen som helst dialog i forkant.

-  Hva var begrunnelsen?

-  Den var at Ullevaal ikke tåler belastningen. NFF vil være på den sikre siden, slik at banen er i god stand til landskampen mellom Norge og Bosnia i mars.

-  Er ikke det fair nok?

-  Poenget er at vi prøvde å komme NFF i møte. Akkurat nå er Ullevaal-gresset usedvanlig grønt for årstida. Vi ønsker å starte her. Dersom baneforholdene blir et problem, kan vi ta Bislett opp til ny vurdering.

Økonomiske følger

For Vålerenga har avgjørelsen til Norges Fotballforbund både en økonomisk og arrangementmessig side.

-  På Bislett er det ikke tak over alle tribunene. Hva hvis det begynner å snø? Hvor interessant er det for folk å gå på kamp da? spør Horn.

-  Royal League-arrangørene har også gått ut med en ny bonusordning. Klubber som klarer å trekke 35 prosent av publikumstallet de har i serien, blir belønnet. Vi mener at sjansene for å oppnå dette er størst på Ullevaal, sier Horn.

-  VIP-fasilitetene er også av en helt annen kvalitet på Bislett. Dette dreier seg også om logistikk.

-  Hva med bøtene som arrangørene truer med?

-  Dersom vi må betale 275000 kroner, har vi sagt til NFF at vi ikke kan være med på dette.

Ordknapp

Dagbladet ringte i går kveld til fotballpresident Sondre Kåfjord. Han hadde ingen problemer med å svare på spørsmål om Royal League. Da samtalen penset inn på avgjørelsen om å flytte Vålerengas kamper til Bislett, ble han betydelig mer ordknapp.

-  Dette må du ta med generalsekretær Karen Espelund.

Espelund svarte ikke på Dagbladets henvendelser. Det gjorde derimot Roger Solheim, informasjonssjef i Norges Fotballforbund.

Han sa:

-  Jeg er ikke helt oppdatert. Men hvis det er slik at Vålerenga skal spille på Bislett, vil dette bli definert som lagets hjemmebane. Bøter kommer ikke på tale.

Etter fem minutter ringte Solheim opp igjen:

-  Du, jeg har egentlig ikke så mye å si. Det er ikke tatt en endelig beslutning. Det vil skje først på torsdag.

Kjell Borgersen er driftssjef for Ullevaal Stadion Idrett. Om baneforholdene på landskamparenaen sier han:

-  Jeg kan ikke huske å ha sett matta så bra i november. Det blir utmerkede spilleforhold under cupfinalen.

-  Tåler gresset Royal League-spill?

-  Det er ikke opp til meg å avgjøre. Det jeg kan si, er at banen er sårbar i forhold til regn. Gresset gror ikke i november.

Bråk

For en tid tilbake oppsto det vilt bråk da kvinnenes cupfinale ble flyttet fra Ullevaal til Bislett. «Diskriminering!» tordnet motstanderne.

-  For å være helt ærlig, så føler vi oss som et offer i kjønnsrollekampen, sier Elin Horn til Dagbladet.

-  Hvordan skulle fotballforbundet argumentert overfor de kvinnelige cupfinalistene dersom de tillot Royal League-spill og ikke cupfinalen for kvinner?

Og:

-  Dette har ikke noe med at vi misliker Royal League. Tvert imot får alle klubbene som deltar i turneringen et betydelig sportslig utbytte. Poenget er at vi vil spille på Ullevaal, ikke Bislett, sier Horn.

Hele Norges coronakart