NFF viker ikke en tomme

I går satt Norges Fotballforbunds toppledelse i møte etter at Dagbladet skrev at Lyn skal spille på Bislett. Men NFF løfter ikke en finger for at klubben skal forbli på Ullevaal.

Tippeligaen åpner med kamper 12., 13. (palmesøndag) og 14. april (Lyn- Brann). Da NFF nektet Lyn å spille 10. april, rant begeret over for klubben, som føler seg motarbeidet av forbundet. Lyn-eier Atle Brynestad er ikke overrasket over at Fotballforbundet ikke omgjør datoen for åpningskampen mot Brann, men er likevel svært skuffet.

- Det er ikke heldig å sette opp kampen i påskeuka, når det settes opp ekstratog for å få folk ut av byen, sier Atle Brynestad til Dagbladet.

- Jeg opplever at vi har et meget ryddig og godt forhold til Lyn, sier generalsekretær i NFF Karen Espelund til Dagbladet.

- Men vi flytter ikke på datoen for Lyns åpningskamp mot Brann.

NFF orientert i fjor

Dagbladet kjenner til at fotballpresident Per Ravn Omdal ble orientert om Lyns frustrasjon og det klubben oppfatter som dårlig behandling, i begynnelsen av desember i fjor.

I tillegg ble han fortalt om klubbens planer om å flytte til Bislett. Dette skjedde på et nesten tre timer langt møte mellom Omdal og klubbeier Atle Brynestad på sistnevntes kontor. Tidlig i januar i år ba Brynestad om at Lyns åpningskamp mot Brann ble flyttet til torsdag 10. april, og fotballpresidenten lovet et svar tilbake. Først etter at Aftenposten skrev om saken 14. februar, reagerte Omdal og beklaget at han ikke hadde svart. Den 5. mars kom beskjeden om at det var uaktuelt å flytte åpningskampen.

- Selvfølgelig er vi skuffet over at det ikke har vært mulig å flytte kampen mot Brann, som jeg tok opp med fotballpresidenten, sier Atle Brynestad til Dagbladet.

Taper mange penger

Karen Espelund sier at det ligger avtaler om kampene, og at det derfor er umulig å etterkomme Lyns ønske om flytting. Hun sier videre at NFF er fellesadministrator også for de 13 andre klubbene i Tippeligaen. I tillegg er TV-avtaler gjort for et år siden.

- Men hvis Lyn hadde fått spille mot Brann 10. april, ville klubben trolig blitt på Ullevaal?

- Jeg vil ikke kommentere enkeltsaker, sier Espelund.

- Lyn oppfatter Fotballforbundet som arrogant, og mener at klubben ikke blir hørt?

- Det er leit at de oppfatter det slik, men jeg vil som sagt ikke kommentere enkeltsaker.

- Lyn betalte NFF rundt tre millioner kroner i leie for Ullevaal Stadion i fjor. Er ikke det mange penger å miste nå som Lyn velger Bislett?

- Det dreier seg ikke om så mange penger, sier Espelund.

- Om Lyn velger å spille sine kamper på Bislett, er det klubbens eget valg.

Dagbladet vet at Lyn betalte Ullevaal Stadion rundt 2,3 millioner kroner forrige sesong og i tillegg kom storskjermleie på nesten en halv million kroner. Et liknende beløp var avtalt for årets sesong.

DRITER I LYN: Lyn-supporterne får legge smokingen hjemme og trekke i kjeledress når de skal på Bislett for å oppleve toppfotball.