NFF vil bøtelegge Lyn og Rune Hauge

For ulovlig Mikel-kontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): FC Lyn Oslo og fotballagent Rune Hauge risikerer å bøtelegges av fortballforbundet for en avtale rundt John Obi Mikels tid i den norske toppklubben.

Mikel fikk oppholdstillatelse i Norge som skoleelev. Hauges selskap Profile Sport og Lyn gjorde en avtale om at Mikel skulle spille for Lyn, men at klubben ikke hadde noen rettigheter dersom han skulle til en ny klubb.

Salgsrettighetene tilhørte Profile Sport. Denne avtalen var ifølge NFF i strid med fotballens overgangsregler, som sier at bare klubber kan ha kontrakt med spillere. Det er også bare klubber som kan bestemme hvilke klubber en spiller eventuelt kan gå til under kontraktsperioden.

- I strid med agenterklæringen

Forbundet anmelder nå saken til sitt eget doms- og sanksjonsutvalg. NFF-styret innstiller på 150 000 kroner i bot til både Lyn og Hauge, opplyser NFF i en pressemelding.

Hauge selv var ikke direkte involvert i avtalen med Lyn, men NFF mener han var kjent med rollen selskapet hans spilte i saken.

- I og med at det er Rune Hauges selskap som har inngått avtalen med Lyn, mener vi at Rune Hauge har opptrådt i strid med de prinsipper som er nedfelt i agenterklæringen, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer