NFF vil bøtelegge Lyn og Rune Hauge

For ulovlig Mikel-kontrakt.

(Dagbladet.no): FC Lyn Oslo og fotballagent Rune Hauge risikerer å bøtelegges av fortballforbundet for en avtale rundt John Obi Mikels tid i den norske toppklubben.

Mikel fikk oppholdstillatelse i Norge som skoleelev. Hauges selskap Profile Sport og Lyn gjorde en avtale om at Mikel skulle spille for Lyn, men at klubben ikke hadde noen rettigheter dersom han skulle til en ny klubb.

Salgsrettighetene tilhørte Profile Sport. Denne avtalen var ifølge NFF i strid med fotballens overgangsregler, som sier at bare klubber kan ha kontrakt med spillere. Det er også bare klubber som kan bestemme hvilke klubber en spiller eventuelt kan gå til under kontraktsperioden.

- I strid med agenterklæringen

Forbundet anmelder nå saken til sitt eget doms- og sanksjonsutvalg. NFF-styret innstiller på 150 000 kroner i bot til både Lyn og Hauge, opplyser NFF i en pressemelding.

Hauge selv var ikke direkte involvert i avtalen med Lyn, men NFF mener han var kjent med rollen selskapet hans spilte i saken.

- I og med at det er Rune Hauges selskap som har inngått avtalen med Lyn, mener vi at Rune Hauge har opptrådt i strid med de prinsipper som er nedfelt i agenterklæringen, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Isolert fra dokumentfalsk-saken

- I STRID MED AGENTERKLÆRINGEN: Fotballpresident Sondre Kåfjord (t.v.) anmeldder agent Rune Hauge for avtalen Hauges selskap hadde med Lyn om John Obi Mikel før spilleren fylte 18 år og skrev proffkontrakt med Lyn. Foto: Scanpix
- I STRID MED AGENTERKLÆRINGEN: Fotballpresident Sondre Kåfjord (t.v.) anmeldder agent Rune Hauge for avtalen Hauges selskap hadde med Lyn om John Obi Mikel før spilleren fylte 18 år og skrev proffkontrakt med Lyn. Foto: Scanpix Vis mer

Han presiserer at denne saken ikke har direkte sammenheng med den kommende rettssaken mot tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen.

- Rettssaken mot Morgan Andersen dreier seg om kontrakten FC Lyn Oslo inngikk med John Obi Mikel etter at han ble 18 år våren 2005, og har ingen ting med denne konkrete saken å gjøre, sier Kåfjord.

OMSTRIDT: John Obi Mikel i en av sine relativt få kamper for Lyn - alt oppstyret tatt i betraktning.