SKAL HA MØTER:  Norges Fotballforbund vil undersøke påstandene framsatt i bloggen til tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKAL HA MØTER: Norges Fotballforbund vil undersøke påstandene framsatt i bloggen til tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

NFF vil granske påstandene om sex-trakassering av landslagsspiller

Skal ha møte med spilleren neste uke.

(Dagbladet): Norges Fotballforbund vil undersøke påstandene framsatt i bloggen til tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods.

I bloggen skriver 29-åringen om ei tidligere norsk lagvenninne som skal ha blitt utsatt for seksuell trakassering fra sin klubbtrener i månedsvis.

- Helt ukjent Kvinnelig toppfotballsjef i Norges fotballforbund, Heidi Støre, forteller at saken var helt ukjent for NFF før de ble tipset om bloggen.

- Vi fikk informasjon om den bloggen i dag tidlig. Vi har i hele dag sittet i møte med alle Toppserie-trenerne på Gardermoen, og fikk informasjon om bloggen i bilen på vei opp, og da orienterte vi oss om hva som sto der, forteller Heidi Støre til Dagbladet.

Støre sier at de deretter informerte om saken internt og i egen ledelse, før de tok kontakt med Lisa-Marie Woods for å få vite hvilken spiller det gjelder.

- Vi har kommet i kontakt med spilleren, og vil ha et møte med henne i neste uke, sier Støre om spilleren, som har en rekke landskamper for Norge.

Ikke kontaktet treneren På bloggen sin skriver Lisa-Marie Woods at sex-trakasseringen fra klubbtreneren skal ha kommet både via SMS-er, brev og e-poster hele døgnet, hvor han foreslo at seksuelle møter mellom han og Woods sin tidligere lagvenninne skulle finne sted.

Heidi Støre i NFF forteller at de ennå ikke har tatt kontakt med klubbtreneren.

- Det har vi ikke gjort, men vi kommer til å kontakte den aktuelle klubben og be om et møte om saken, sier toppfotballsjefen til Dagbladet.

- Klubben gjorde ingenting Woods skriver at venninnen mot slutten av sesongen tok mot til seg og fortalte klubben om hva som hadde foregått. Men uten at det har fått konsekvenser, ifølge Lisa-Marie Woods.

- Hva gjorde klubben? Ingenting. Treneren er fortsatt hovedtrener for laget og spilleren har ikke hørt noe mer, og har blitt droppet som spiller av klubben.

Hvor alvorlig det er, hvis det stemmer at spilleren har fortalt sin side av saken til klubben, uten at de har foretatt seg noe, ønsker ikke Heidi Støre å si noe om på dette tidspunktet.

- Det er det for tidlig å kommentere. Nå må vi sette oss ned med begge parter, og forsøke å få til en dialog, sier den kvinnelige toppfotballsjefen.

 BLOGGEN:  I et innlegg på bloggen sin skriver Lisa-Marie Woods om hvordan en tidligere lagvenninne og landslagsspiller skal ha blitt seksuelt trakassert av sin klubbtrener.      
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BLOGGEN: I et innlegg på bloggen sin skriver Lisa-Marie Woods om hvordan en tidligere lagvenninne og landslagsspiller skal ha blitt seksuelt trakassert av sin klubbtrener. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer