NFF vil granske United-overgangen

Solskjær-venn avviser rolleblanding.

OVERGANGEN SKAL UNDERSØKES: Mame Biram Diouf går til Manchester United over nyttår, men NFF vil forhøre seg med Molde om detaljer i overgangsprosessen. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
OVERGANGEN SKAL UNDERSØKES: Mame Biram Diouf går til Manchester United over nyttår, men NFF vil forhøre seg med Molde om detaljer i overgangsprosessen. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norges Fotballforbund (NFF) vil se på hvor mange hatter den FIFA-lisensierte spilleragenten Jim Solbakken hadde da Tippeligaens toppscorer nylig ble solgt fra Molde til den engelske storklubben.

— Vi kommer til å forhøre oss med Molde hva som har skjedd her, og også undersøke med andre parter hvordan prosessen har vært. Når en overgang har funnet sted, så skal det foreligge en representasjonskontrakt, den må vi også se nærmere på, sier lovsjef Thor Grønnerud i NFF til Dagbladet om prosessen NFF nå vil starte.

Mulig rolleblanding Jubelen sto i taket da Mame Biram Diouf ble klar for Manchester United. Med en overgangssum på 50 millioner kroner, er det årets største fotballeksport fra eliteserien denne sesongen.

Både før og etter overgangen ble Jim Solbakken i de fleste medier framstilt som Dioufs agent. Han var også mannen som ifølge Diouf selv insisterte på å dra til Nice for å overbringe nyheten om Uniteds tilbud til den ferierende Molde-spilleren.

Samtidig representerte Solbakken Molde i forhandlingene med den engelske storklubben. Det bekreftet Moldes administrerende direktør, Tarje Nordstrand Jacobsen, overfor Dagbladet den 18. juli:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer