Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF vil ha 13 ukers utestengelse for Dokken

Karantene inn i neste sesong.

UTESTENGT UT I NESTE SESONG: Her sparker Kenneth Dokken ned Johan Arneng i møtet mellom Odd og Aalesund. Foto: TV 2
UTESTENGT UT I NESTE SESONG: Her sparker Kenneth Dokken ned Johan Arneng i møtet mellom Odd og Aalesund. Foto: TV 2 Vis mer

|||

Styret i Norges Fotballforbund (NFF) anmelder Kenneth Dokken til Doms- og sanksjonsutvalget og innstiller på 13 ukers utestengelse.

Dokken sparket ned Aalesunds Johan Arneng mens ballen var i spill et annet sted på banen under semifinalekampen mellom Aalesund og Odd Grenland 24. september.

Doms- og sanksjonsutvalget suspenderte Dokken i seks uker i påvente av at saken ble ferdig behandlet.

- Forbundsstyret mener at saken er svært alvorlig og strider mot fotballens fairplayprinsipper. Derfor velger vi å anmelde saken til Doms- og sanksjonsutvalget. Nå er det opptil utvalget å fastsette en riktig straff i denne saken, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Forbundsstyret anbefaler at utelukkelsen skal sones i terminfestet kampsesong for klubbens førstelag, det vil si fra og med avgjørelsen blir rettskraftig og fram til og med 1. november.

Videre anbefaler forbundsstyret at soningen deretter skal gjenopptas fra og med datoen for klubbens første obligatoriske kamp i sesongen 2010. Utholdt suspensjon vil komme til fradrag i soningen.

Dokken har en frist på tre uker til å forklare seg. Saken blir deretter behandlet av Doms- og sanksjonsutvalget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling