NFF vil ha karantene og bot for Rekdal og AaFK

- Har ingen kommentarer til dette, sier treneren.

ØNSKET FORSONING: Kjetil Rekdal la seg langflat etter krangelen hvor han kalte Eirik Bakke en «alkis». Han sa han ble så provosert at han brukte det ordet han mente stakk verst. Nå vil NFF ha ham straffet. Foto: TV 2 Sporten
ØNSKET FORSONING: Kjetil Rekdal la seg langflat etter krangelen hvor han kalte Eirik Bakke en «alkis». Han sa han ble så provosert at han brukte det ordet han mente stakk verst. Nå vil NFF ha ham straffet. Foto: TV 2 SportenVis mer

||| (Dagbladet.no): Norges Fotballforbund har anmeldt Kjetil Rekdal og Aalesund til Doms- og sanksjonsutvalget etter opptrinnet mellom Rekdal og Eirik Bakke etter kampen mellom Brann og Aalesund, melder forbundet i en pressemelding.

Innstillingen er på én kamps karantene for Rekdal, og bot på 10000 kroner til klubben.

- Jeg har mottatt innstillingen, men har ingen ytterligere kommentarer til dette. Jeg snakker ikke med media før etter treninga i morgen, sier Rekdal til Dagbladet.

Kalte Bakke «alkis»
Reaksjonen kommer etter en opphetet episode etter kampen mellom Aalesund og Brann i Bergen, der det kom til aggressiv konfrontasjon mellom Bakke og Rekdal.

Kranglinga om en mulige utvisningssituasjon rett før pause eskalerte, og for åpent kamera kalte Aalesund-trener Kjetil Rekdal Eirik Bakke for en «alkis».

En rasende Bakke måtte fysisk holdes igjen for ikke å angripe den kontroversielle treneren.

- Jeg er mest irritert på meg selv for at jeg sprakk i et lite sekund der, jeg er langt fra stolt av meg selv, sa Kjetil Rekdal til Dagbladet etterpå, og ga en uforbeholden unnskyldning til Brann-spilleren.

Ingen straff for Brann eller Bakke
NFF mener at hendelsen ikke er i tråd med fotballens Fair play-prinsipp og at uttalelsene er med på å undergrave oppfatningen av fotballen som en seriøs aktør.

- Slik oppførsel hører ikke hjemme i norsk fotball, og alle har et personlig ansvar for å unngå at slikt skjer. Av preventive hensyn er det derfor helt nødvendig å reagere mot denne typen hendelser. Det er viktig at de ansvarlige myndigheter markerer at man anser denne typen oppførsel for å være unødvendig og uheldig for fotballens anseelse, fotballpresident Sondre Kåfjord.

Forbundsstyret har samtidig valgt å ikke forfølge saken videre ovenfor Brann og Eirik Bakke. Brann får en skriftlig påminnelse fra NFF der klubben minnes om «hvilke forventninger det stilles til oppførsel fra aktører på dette nivået».

Aalesunds FK og Rekdal har frist til torsdag 16. juli for å komme med bemerkninger til anmeldelsen som deretter skal behandles av Doms- og sanksjonsutvalget.