Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF vil ikke flytte landskamper på tross av tilskuersvikt

Under 5000 på Ullevaal i går.

ET GLISSENT SKUE: Landskampen mot Finland tirsdag kveld trakk mindre enn 5000 mennesker til Ullevaal. Men kampene skal fortsatt gå der.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ET GLISSENT SKUE: Landskampen mot Finland tirsdag kveld trakk mindre enn 5000 mennesker til Ullevaal. Men kampene skal fortsatt gå der. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Fotballforbund (NFF) kommer ikke til å flytte landslagets treningskamper fra Ullevaal til andre byer, selv om kun 4675 tilskuere så det norske lagets kamp mot Finland tirsdag.

Tilskuerantallet var det laveste for en landskamp siden et oppgjør mot Færøyene i mai i 1992. Fotballforbundet har derimot ingen planer om å la andre byer få besøk av A-landslaget for herrer.

- Herrelandslagets kamper blir spilt på nasjonalarenaen Ullevaal. Det henger sammen med sponsoravtaler og andre avtaler knyttet opp mot UBCs konsepter. Vi ønsker å spille på Ullevaal, og er forpliktet til å spille på Ullevaal, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til NTB.

Riise kritisk Flere mener at treningskampene burde spilles andre steder enn i hovedstaden, og det da ville trukket flere tilskuere på kampene.

- Har sagt i mange år at treningskamper burde vært spilt rundt om i Norge. Skaper større interesse hos folket, skrev John Arne Riise, spilleren med flest landskamper for Norge, på Twitter.

Kommunikasjonssjefen Haavik håper ikke at publikumssvikten vedvarer, og hele landslaget vet hva som kreves for å vinne folket tilbake, selv om det ikke betyr spill i andre byer.

- NFF skulle i likhet med spillerne og alle andre som er glad i norsk fotball ønsket at det kom flere folk på gårsdagens kamp. Dette henger sammen med flere forhold, blant annet årstid, motstander, kampens viktighet og ikke minst skuffelsen etter at landslaget ikke kvalifiserte seg til EM. Den sikreste måten er å få folk tilbake på er å skape ny entusiasme gjennom gode prestasjoner på banen, sier Haavik.

323.000 TV-seere fulgte Norge-Finland på Max. Også det er et lavt tall til å være landslaget.

- Dette er ganske labert selv om det er en treningskamp. Fotball har en tendens til å generere langt mer enn det, i hvert fall landslaget. Dette er ikke godt nok og viser vel at interessen er litt dalende, sa TV-ekspert Morten Wiberg i Mediebyrået Carat til Nettavisen.

Storhamar trekker flere Onsdag spiller Storhamar semifinale i ishockeysluttspillet mot Stavanger. I Hamar OL-amfi kommer det trolig flere enn på tirsdagens landskamp.

- Jeg tipper det kommer mellom 5500-6000 tilskuere, men tror fortsatt det er mulig å bikke 6000, sier ansvarlig for billettsalget, Stian Bekkelund til TV 2.

- At Storhamar klarer å ha flere tilskuere enn et landslag som skal samle en hel nasjon, er vanvittig. Jeg kan i hvert love mer underholdning mellom oss og Oilers, enn hva fotballgutta serverte i går, sa assistenttrener Pål Johnsen.

Fotballandslagets neste hjemmekamp er en treningskamp mot Island i juni.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart