UTVIDE: NFF vil ikke bygge ny nasjonalarena, men heller utvide Ullevaal stadion.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
UTVIDE: NFF vil ikke bygge ny nasjonalarena, men heller utvide Ullevaal stadion. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

NFF vil utvide Ullevaal stadion

Skrinlegger planene om et nytt stadion i Groruddalen.

Norges Fotballforbund vil utvide Ullevaal stadion og skrinlegger planene om et nytt stadion i Groruddalen, skriver Aftenposten.

I forbindelse med den norsk-svenske søknaden om EM-sluttspillet i fotball i 2016, ble det offentliggjort planer om å selge Ullevaal stadion og bygge en ny nasjonalarena i Groruddalen. Men EM-søknaden ble trukket, og fotballpresident Yngve Hallén bekrefter over Aftenposten om at planene om et nytt stadion er parkert. I stedet vil man bygge ut Ullevaal.

- Hvis vi får gjennomslag for utbyggingen av Ullevaal stadion, betyr det samtidig at vi kommer til å bli her i mange år framover. Da er et nytt nasjonalanlegg, uansett om vi snakker om Groruddalen eller et annet sted, parkert for en god periode framover, sier Hallén.

Dagens tribunekapasitet på Ullevaal er på 25.572, men utbyggingen av arenaen vil gi ytterligere 2700 sitteplasser. Prosjektplanene for utbyggingen er ferdig i disse dager, og styret i Norges Fotballforbund vil trolig ta en avgjørelse i månedsskiftet november/desember.

BEKREFTER: Fotballpresident Yngve Hallén sier det ikke blir noen ny nasjonalarena i Groruddalen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BEKREFTER: Fotballpresident Yngve Hallén sier det ikke blir noen ny nasjonalarena i Groruddalen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Utbyggingen vil også omfatte ny fasiliteter til kurs og konferanse. I tillegg vil alle særforbundene få plass i den utbygde tribunedelen.

- Her kan vi få administrasjonssenteret i norsk idrett samlet. En del av dem vokser kraftig, de trenger flere plasser, noe de vil få muligheten til her, sier Hallén til Aftenposten.

(NTB)