Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF vil vurdere videodømming

Etter grisetaklingen på Eirik Bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballpresident Sondre Kåfjord skal bruke tid etter årets sesong til å gjennomgå regelverket – blant annet med hensyn til bruk av TV-bilder som bevis i sanksjonssaker.

Dagens regelverk gir ikke rom for å sanksjonere spillere som har fått gult kort, selv om TV-bildene viser at forseelsen kunne kvalifisert til direkte rødt kort. Det betyr eksempelvis at det gule kortet Stabæks Joakim Perssons fikk for taklingen på Eirik Bakke mandag, ikke kan gjøres om til rødt selv om det kanskje hadde vært berettiget.

«Fotballpresidenten har imidlertid forståelse for at situasjonen på Nadderud diskuteres, og vil ta med seg dette når sesongen som helhet skal evalueres», heter det i en pressemelding fra fotballforbundet.

– Per i dag følger vi en praksis som er felles for de fleste fotballforbund i Europa, og UEFAs og FIFAs egne turneringer. Denne praksisen har vi fulgt i noen år nå. Men et regelverk må alltid være gjenstand for vurdering, og vi vil foreta en evaluering av sesongen etter at serien er avsluttet. Bruken av videobilder fortjener å bli diskutert i denne sammenhengen, sier Kåfjord.

Fotballpresidenten mener det vil være naturlig å ta toppklubbene med på råd i en slik evalueringsprosess.

– Det er viktig at vi har en bred debatt om dette spørsmålet på prinsipielt grunnlag, sier Kåfjord.

(ANB)

ÅPNER FOR TV-BRUK: NFF har vært handlingslammet etter grisetaklingen som kunne ødelagt karrieren til Eirik Bakke. Nå åpner fotballpresidenten for en diskusjon om videodømming. Foto: Daniel Sannum Lauten
ÅPNER FOR TV-BRUK: NFF har vært handlingslammet etter grisetaklingen som kunne ødelagt karrieren til Eirik Bakke. Nå åpner fotballpresidenten for en diskusjon om videodømming. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer