NFF ville hemmeligholde EM-søknadene

I ettermiddag snudde de.

MUNNKURV OM FOLKEFEST: De aktuelle EM-byene ble bedt om å ikke offfentliggjøre søknaden, men i ettermiddag snudde NFF og hevder overfor Dagbladet at det dreier seg om en misforståelse.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MUNNKURV OM FOLKEFEST: De aktuelle EM-byene ble bedt om å ikke offfentliggjøre søknaden, men i ettermiddag snudde NFF og hevder overfor Dagbladet at det dreier seg om en misforståelse. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I helga gikk søknadsfristen ut for de norske byene som ønsker å arrangere fotball-EM 2016.

Bergen, Bodø, Oslo, Skedsmo (Lillestrøm), Stavanger og Trondheim slåss om å få bli de fire, norske arrangørbyene i det mulige norsk-svenske samarbeidet.

Da Dagbladet mandag forsøkte å få se arrangementskonseptet til de seks søkerne, var imidlertid svaret klart:

— Nei!

Ga arrangørene taleforbud Ingen av de byene Dagbladet har vært i kontakt med har ønsket å sende oss planene for transport, infrastruktur og kostnadsoverslag. Grunnen er at de potensielle arrangørbyene er gitt taleforbud av Norges Fotballforbund. Dagbladet har fått tilgang til en mail Norges Fotballforbund sendte ut den 17. juni.

Der heter det:

«Til EM-komiteene!   Konfidensielt.   Vi er nå midt inne i en svært avgjørende fase i arbeidet med EM-søknaden. Mediene har for alvor fått opp øynene for prosessen, og det er grunn til å tro at presset vil øke i tida framover.   NFF anmoder EM-komiteene om at søknaden som sendes 20. juni unntas offentlighet fram til behandling i forbundsstyret 9. juli. Bakgrunnen for dette er hensyn som tidligere er kommunisert og vi henviser til tidligere brev vedrørende retningslinjer for EM-komiteene, datert 05052009 og 09062009.   Se for øvrig vedlegg med redigert framdriftsplan, med utgangspunkt i det som ble formidlet 5. mai d.å.     Med vennlig hilsen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer