NFF ville kjøpe stadion. Etter EM-fiaskoen går trolig planene i vasken

Går trolig glipp av 130 millioner kroner.

I VASKEN: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem innrømmer at EM-fiaskoen gjør det vanskeligere økonomisk.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I VASKEN: Generalsekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem innrømmer at EM-fiaskoen gjør det vanskeligere økonomisk. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Fotballforbundet vurderer å kjøpe Telenor Arena, men fiaskoen i Budapest kan felle de planene.

Generalsekretær Kjetil Siem sier til NTB at forbundet slipper å kutte i neste års budsjett.

- Nei, vi må ikke kutte. Vi har ikke budsjettert med disse millionene, heldigvis får vi si i dag. Vi kutter ikke, men det er ting vi ikke får gjort, som vi kunne tenkt å bruke disse pengene på. Det må vi innrømme, sier Siem.

- Til hva da?

- Vi vurderer å kjøpe Telenor Arena. Hadde styret ønsket å bruke av disse midlene, hadde vi stått i en sterkere posisjon, erkjenner Siem dagen etter at A-landslaget tapte 1-2 borte mot Ungarn. Med 1-3 sammenlagt var EM-drømmen nok en gang knust.

- Vi jobber også med å bygge ut Campus på Ekeberg for aldersbestemte landslag, som er med på å forberede dem mot dette sluttproduktet (A-landslaget).

Sponsorflukt? Ikke siden 2000 har Norge deltatt i et internasjonalt sluttspill.

Trolig ville NFF fått nærmere 130 millioner for EM-deltakelse. Ifølge Siem ville man etter utgifter til mesterskapet, trolig hatt rundt 40-45 millioner igjen i «frie» midler.

- De skulle vi gjerne hatt, men det er slik denne leken er. Du kan ikke si at disse pengene ikke er velkomne, men det er lettere å lande 2016-budsjettet enn om vi hadde budsjettert med dette. Der har vi vært kloke, påpeker Siem.

Dermed unngår fotballforbundet de verste kuttrundene.

Slik svarer den mektige generalsekretæren på spørsmål om han frykter sponsorflukt etter nok en kvalikfiasko.

- Det er alltid lettere når du er med i store mesterskap, men vi har en unik sponsorfamilie som er opptatt av helheten, samfunnsansvaret og det utenom A-landslaget. Det er ingen signaler om at noen tenker i andre baner på grunn av dette her. De er opptatt av aktivitet, ikke bare på toppen, men i hele fotballfamilien, sier Siem.

En slags motløshet - Hvordan opplevde du Høgmo etter tapet?

- Alle var så skuffet at vi nesten bare så på hverandre. Vi visste knapt hva vi skulle si. Det ble mest tomme ord, noen håndtrykk og en slags «ja-ja»-aktig greie. Det gjaldt ham (Høgmo), spillerne, ja alle. Folk er skuffet, sinte og forbannet. Om ingen hadde brydd seg, hadde det vært katastrofen. Etterpå er det bare et tomrom, der en bare unngår hverandre fordi du vet at det bare blir rart. Fotballpresidenten og jeg satt sammen under hele kampen. Vi så på hverandre på headingen i stolpen (Even Hovland), og du følte vi var i ferd med ikke å klare det. En slags motløshet tar deg, men slik er fotballen, svarer Siem.

- Nå prøver vi igjen neste gang. Du kan ikke gi opp. Det er helt feil, sier generalsekretæren om veien videre der forbundet garanterer at landslagssjef Høgmo sitter trygt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram