Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFF vraker forslaget om å kutte antall lag i eliteserien

Dropper endringer.

Fotballpresident Yngve Hallén opplyser at NFF dropper forslaget om å kutte antall lag i eliteserien og innføre sluttspill.

- Fotballstyret vil ikke foreslå noen endringer i antall lag eller hvordan fotballen i den øverste divisjonen skal spilles, sier Hallén til Aftenposten.

Endringene om å kutte eliteserien fra 16 til 14 lag, for så å innføre et sluttspill, ble diskutert i styret i Norges Fotballforbund (NFF) torsdag i forrige uke. Hallén mener en av årsakene til at man ikke har lyktes er utålmodighet.

- Det var klare tilbakemeldinger i høringsprosessen som førte til beslutningen. Det er ingen vits å fremme et forslag for fotballtinget som vi vet ikke vil få tilslutning, sier Hallén.

- Det vil ikke bli fremmet noe forslag til fotballtinget på å fortsette prosessen.

Når det gjelder seriesystemet under 1. divisjon, vil det bli lagt fram forslag om å innføre et nytt nivå under 1. divisjon med to avdelinger hver på 14 lag, ifølge Aftenposten. Den nye 2. divisjon kommer til å ha seks regionale avdelinger hver med 14 lag. I dag er det fire avdelinger i 2. divisjon.

Bakgrunnen for forslaget er at det i dag er hele fire lag som rykker ned fra 1. divisjon hver sesong.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media