SINT: Tidligere AaFK-spiller John Arne Riise langer ut mot NFF som han mener stopper trenerutdanningen. Foto: Marius Simensen / NTB scanpix
SINT: Tidligere AaFK-spiller John Arne Riise langer ut mot NFF som han mener stopper trenerutdanningen. Foto: Marius Simensen / NTB scanpixVis mer

NFF slår tilbake etter Riise-refs: - Det er en feilaktig framstilling

Riise hevder han blir motarbeidet i trenerutdanning.

(Dagbladet): John Arne Riise (35) avbrøt nylig kontrakten med eliteserieklubben Aalesund og uttrykte at han ser for seg en framtid som trener innen fotballen.

Lørdag ettermiddag langer Riise ut mot Norges Fotballforbund (NFF) som han hevder vil sabotere planene. Det skriver han i et innlegg på Facebook.

«Da vil jeg takke NFF for å gjøre alt, igjen, for å holde meg unna!! Jeg har holdt på med trenerutdanningen i Ålesund. Hatt flere treninger og teori. Jeg skulle nå ha en økt på tirsdag også. Fikk nå beskjed fra den aktuelle klubben at den samlingen er avlyst på grunn av min signering med Betsson! Takk NFF!!» skriver Riise på sin personlige konto.

Han fortsetter:

«Da må jeg bare gratulere. Dere gir dere ikke. Da tar jeg bare utdanningen i utlandet. Hvor langt skal dere gå? Hadde lyst å bruke min erfaring og rutine her i Norge. Men men.. Life goes on », skriver mannen med 110 landskamper.

Riise gjenopptok nemlig nylig samarbeidet med et utenlandsk bettingselskap - noe som bryter med NFFs prinsipper.

- Klar holdning

Fotballpresident i NFF, Terje Svendsen, siertil Dagbladet at han ikke kjenner til saken.

- Jeg må ærlig talt si at jeg ikke kjenner til det Riise refererer til, sier Svendsen til Dagbladet, og henviser til kommunikasjonssjef Yngve Haavik.

- Det jeg kan si er at fotballforbundet har en klar holdning rundt bettingavtaler og vil bruke alle muligheter til å vise det, sier Svendsen.

NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik forteller:

- NFF har ikke nektet Riise å gjennomføre dette kurset, så dette er en feilaktig fremstilling. Faktum er at han skulle gjennomføre en ungdomsfotballkveld for den aktuelle klubben som en del av C-lisens trenerutdanning. Da Riise igjen valgte å gjenoppta samarbeidet med en utenlandsk spillaktør, så utfordrer han samtidig fotballfellesskapet som på forbundstinget har slått fast at norsk fotball står samlet bak enerettsmodellen, sier Haavik til Dagbladet.

Riise-bom

Haavik mener det er klubben selv som har tatt avgjørelsen.

- For klubben ble dette et verdivalg, og styret i klubben valgte selv å avlyse. Dette er et verdivalg som NFF selvfølgelig har respekt for, og det bør heller ikke forundre Riise at det er klubber i Norge som ikke vil bli assosiert med en spiller som gjennom sitt samarbeid utfordrer fellesskapet, sier Haavik.

Kommunikasjonssjefen mener Riise bommer i sine uttalelser:

- NFF har ikke motarbeidet at Riise skal få gjennomført et påstartet kurs, men vi kan heller ikke instruere klubber til å gjennomføre en ungdomsfotballkveld som de ikke mener er forenelig med de verdiene klubben selv står for, sier Haavik.

John Arne Riise har ikke besvart Dagbladets henvendelser lørdag ettermiddag.