Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rundt 6000 billetter solgt til Norge-Kypros

NFFs grådighet gjør VIP-billetter til Norge-Kypros dyrere enn Manchester United-Liverpool

Middag, et par øl, bra stoler og Norge-Kypros koster 2750 kroner på nye Klubb Ullevaal. Hva kuvertprisen er i losjene, vil ikke NFF snakke om.

TILBUD FRA NFF: For (fra) 22 000 kroner kan du og en heldig sidemann/kvinne få med deg tre landskamper og cupfinalen i fotball. Foto: Morten Pedersen / Dagbladet
TILBUD FRA NFF: For (fra) 22 000 kroner kan du og en heldig sidemann/kvinne få med deg tre landskamper og cupfinalen i fotball. Foto: Morten Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET ER NÅR de ordinære billettprisene allerede er massivt kritisert og det ikke er grunn til å vente mer enn 6000–7000 tilskuere på Norge-Kypros, årets viktigste fotballandskamp, jeg finner det siste VIP-tilbudet fra Norges Fotballforbund limt fast på bordene i Ullevaal Stadions nye konferansekonsept, Meet:

Tilbud på medlemskap ut sesongen – tre Nations League-kamper pluss cupfinalen – pris fra kroner 22 000 for to plasser.

For det får du fotball, underholdning, mat og drikke i restauranten på Ullevaal stadion.

Det er dyrere enn tilsvarende tilbud/bevertning til toppkamper i Premier League.

Når det gjelder losjene som selges på årsbasis, de fleste med tolv plasser, sier NFF at det ikke finnes en pris.

ALLE SOM VET hva et tilbud handler om – billigere enn ordinær pris – og som har kalkulator på mobilen finner fort ut at prisen per billett per kamp til Norge-Kypros, Norge-Slovenia, Norge-Bulgaria og cupfinalen 2. desember er 2750 kroner. For å oppnå den prisen må du kjøpe hele pakka, åtte billetter. Du kan altså ikke ta med deg en kamerat eller venninne, se Norge-Kypros for 5500 kroner og kanskje finne ut om det er verdt det.

Du må ta høyde for at dette er høstens heiteste billetter i hovedstaden, bla opp 16 500 kroner til og sette av datoene 13. oktober (Norge-Slovenia), 16. oktober (Norge-Bulgaria) og 2. desember (cupfinalen) også.

INNEBYGD I PRISEN ligger det fotballkamper, topp underholdning (ikke spesifisert), smakfulle matopplevelser og muligheten til å utvide ditt eget nettverk. Pluss et supporterskjerf, da, det henger på stolen når du kommer. Hadde Norge vært topp ti i verden og hatt England, Spania og Frankrike på menyen, ville jeg ikke reagert, da ville høstens landskamper på Ullevaal vært de heiteste billettene i by'n, men vi er 53.-plass på FIFA-rankingen og møter Kypros (87), Slovenia (55) og Bulgaria (47).

Det er altså ikke gull som kommer til Ullevaal stadion denne høsten.

Det er gråstein.

OG DET ER her Norges Fotballforbund misser i markedsføringen og innsalget til kampene som er ment å være fotballandslagets vei tilbake til resultatene, folket og et lenge etterlengtet sluttspill. De tror de sitter på gull og at Norge herrer A selger seg selv. Det gjør de ikke. I en tidsalder med ukentlige overdoser av verdens beste fotball skal det mer til. Selv nasjonalpatriotismen og sjåvinismen – den som gjør at vi elsker vinteridretter, de vi vinner – får juling når Ronaldo, Messi, Manchester City og Liverpool hele tida minner oss på hvordan det skal gjøres.

Det er i dette markedet NFF vurderer sand som et godt produkt i Sahara.

Eller nei, det er i konkurransen med det ypperste NFF vurderer svindyr sand som et godt produkt i ørkenen.

I DETTE MISFORSTÅTTE bildet av norsk fotballs status og standing per høsten 2018, selger altså NFF dyre billetter istedenfor å starte gjenreisningen fra bunnen av. Alle vet at fotball på tribunene handler om opplevelser. Et godt besatt Ullevaal stadion i en kvalifiseringskamp mot en motstander vi aldri har avgitt poeng til – vi har vunnet ni av ni mot Kypros – ville gitt en slik opplevelse.

NÅR JEG NEVNER det for en administrasjon som er like skuffet som alle andre over at det knapt er solgt en billett utenfor huset – de fleste billettene ligger allerede i de mange avtalene med forbundets samarbeidspartnere – er svaret, jo, du sier noe, vi burde kanskje tatt noen grep. Det ble ikke gjort. Og derfor vil det være godt over 20 000 tomme seter på Ullevaal når Norge møter Kypros.

Landslaget har gjort jobben sin gjennom å vinne fire av fire kamper i 2018.

Det er NFF som har bommet totalt.

Kampen mot Kypros spilles på Ullevaal klokka 20.45 i kveld og vises på TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!