NFL-eier og Trump-venn siktet for sexkjøp

Den profilerte milliardæren og eieren av New England Patriots, Robert Kraft, er siktet for sexkjøp.

VENNER: New England Patriots-eieren Robert Kraft (t.v.) har jevnlig kontakt med USAs president, Donald Trump. Foto: AP Photo/Susan Walsh
VENNER: New England Patriots-eieren Robert Kraft (t.v.) har jevnlig kontakt med USAs president, Donald Trump. Foto: AP Photo/Susan Walsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Milliardæren og eieren av det amerikanske fotballaget New England Patriots, Robert Kraft (77), er siktet for sexkjøp. Ifølge politiet skal han ha blitt filmet under to besøk på et spa på et kjøpesenter i Florida, melder AP.

Selv benekter Kraft, som eier laget som vant Super Bowl for få uker siden, at han har gjort noe galt.

Omfattende etterforskning

- Vi benekter kategorisk at herr Kraft har deltatt i ulovlig aktivitet. Fordi det er et juridisk spørsmål, vil vi ikke kommentere ytterligere, sier en talsperson for Kraft, ifølge CNN.

Hundrevis av personer er blitt siktet de siste dagene i forbindelse med en omfattende etterforskning av en angivelig prostitusjonsring. Ti spa er blitt stengt ned, og flere personer er blitt siktet for trafficking.

Trump-venn

Kraft bor i Massachusetts, men han har også et hjem i Palm Beach. Han er også venn med USAs president, Donald Trump, og besøker ofte Trumps Mar-a-Lago-klubb. Blant annet deltok han i en privat middag med Trump og den japanske statsministeren, Shinzo Abe, i Mar-a-Lago i 2017.

- Det er veldig trist. Jeg ble veldig overrasket. Han har erklært seg fullstendig uskyldig, men jeg ble veldig overrasket over å se det, sa Trump til pressen fredag.

Trolig samfunnstjeneste

En tidligere aktor i Florida, David Weinstein, sier til AP at lovbrudd av typen Kraft er siktet for, ofte innebærer 100 timer med samfunnstjeneste og å delta på et kurs om de skadelige effektene av prostitusjon og trafficking.

Kraft risikerer også å få en reaksjon fra National Football League (NFL). Ifølge statuttene kan spillere, trenere, eiere og andre ansatte bli straffet for oppførsel som er skadelig for «integriteten og den offentlige tilliten» til NFL.

- Vi er klar over den pågående etterforskningen og vil fortsette å følge utviklingen, sier NFL i en uttalelse.

SUPERSTJERNE PÅ LAGET: Donald Trump hevder at Tom Brady har forhåndstemt på ham. Selv sier Brady, som er en svoren Trump-tilhenger, at han ikke har stemt ennå. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer