NFL-eventyret fortsetter for Rugland i Detroit

Scoret i nattens tap.

FORTSETTER Å LEVERE: Håvard Rugland lever drømmen i USA om dagen. Selv om det ble tap i nattens kamp mot Cleveland Browns, har Rugland nå truffet på tre av tre field goal-muligheter. Foto: AP Photo/David Richard
FORTSETTER Å LEVERE: Håvard Rugland lever drømmen i USA om dagen. Selv om det ble tap i nattens kamp mot Cleveland Browns, har Rugland nå truffet på tre av tre field goal-muligheter. Foto: AP Photo/David RichardVis mer

(Dagbladet): Internett-fenomenet Håvard Rugland fortsetter å imponere i NFL. 28-åringen fra Ålgård, som fikk prøvespill i Detroit Lions etter å ha lagt ut en video på YouTube, gjorde jobben sin i natt og scoret på sitt ene field goal-forsøk.

Tross nordmannens innsats, endte det med tap 24-6 for Cleveland Browns. Rugland gjorde det likevel enda litt vanskeligere å ignorere ham når den endelige troppen skal bestemmes 31. august.

- Jeg ble litt stressa For øyeblikket består Detroits tropp av hele 90 spillere. Den skal slankes ned til 53 før sesongen begynner for alvor, og en av Ruglands utfordrere til kicker-plassen er David Akers. Tidligere i sesongen har de begge gjort en upåklagelig jobb.

Akers leverte også varene i natt, og scoret en field goal fra 48 yards. Ruglands forsøk gikk inn fra 33 yards.

- Det er alltid en fordel at field-goal går inn. Men jeg ble litt stressa, for jeg så at det bare var 8 sekunder igjen av omgangen. Vanligvis bruker jeg 25 sekunder på å forberede meg. Nå måtte jeg skynde meg, men det var godt å se at ballen gikk mellom stengene, sier Rugland til TV 2.

Det påfølgende kick-offet gikk derimot ikke like bra. Nordmannen så gjerne at det hadde vært enda ti yards lengre enn de 64 han fikk til. Hovedtrener Jim Schwartz var enig med Rugland i dette.

- Han gjør jobben som han skal. Jeg var ikke helt fornøyd med hans kick-off. Men han forbedrer seg hele tiden, sier han.

- Han vil få sjansen I utgangspunktet var det ikke mange som trodde at nordmannen skulle lykkes med å få kontrakt i NFL-klubben. Dagbladet skrev derimot tidligere i uken at flere eksperter tror Rugland kan få oppfylt eventyret i en annen klubb.

- Jeg kan se Rugland ende opp i Lions' treningsstall, eller en annen klubbs treningsstall dersom han blir droppet helt av Detroit. Om han ønsker å fortsette å prøve, kan han få en karriere i NFL, sier Mike O'Hara, ekspert for Lions' offisielle nettsider.

O'Haras kollega, Tim Twentyman, sier seg enig.

- Alle så reaksjonene fra lagkameratene på sidelinja etter det første field goal-et på fredag. De hadde det like gøy som Rugland. Dette er en fantastisk historie, og forhåpentligvis vil flere unger i Europa starte med sporten på grunn av ham. Det vil bli tøft å dytte Akers ut av dette laget, men han har bevist at han kan sparke i denne ligaen, og han vil få sjansen før eller seneren, mener Twentyman.

Flere muligheter Rugland har ytterligere to muligheter til å vise seg frem før laget skal tas ut. Den 22. august spiller Lions nemlig borte mot New England Patriots, før Buffalo Bills gjester Detroit den 29. august.

Rugland selv tror han skal få muligheten til å vise seg frem også der.

FENOMENET: Rugland jubler etter å ha satt ett av sine to field goal mot New York Jets for en uke siden. Foto: AP Photo/Paul Sancya
FENOMENET: Rugland jubler etter å ha satt ett av sine to field goal mot New York Jets for en uke siden. Foto: AP Photo/Paul Sancya Vis mer

- Jeg fikk vist meg mer fram forrige kamp, men det er viktig at jeg klarer å vise at jeg kan levere varene i kamp, sier han.

POPULÆR: Etter at han ble kjent gjennom en YouTube-video, har Håvard Rugland blitt en populær karakter også blant tilhengerne til Detroit Lions. Foto: AP Photo/Paul Sancya
POPULÆR: Etter at han ble kjent gjennom en YouTube-video, har Håvard Rugland blitt en populær karakter også blant tilhengerne til Detroit Lions. Foto: AP Photo/Paul Sancya Vis mer