Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFL innrømmer rasisme-feil

Det amerikanske fotballforbundet sier det var feil å ikke lytte til spillere som kjemper mot rasisme og oppfordrer dem til fredelige markeringer.

LEDET AN: Den amerikanske fotballspilleren Colin Kaepernick (i midten) ledet an i den stille protesten med å gå ned på kne under nasjonalsangen for å demonstrere mot rasisme og politivold. Her er han med lagkameratene i San Francisco 49ers, Eli Harold og Eric Reid i 2016. Denne protesten fikk massiv oppmerksomhet. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File
LEDET AN: Den amerikanske fotballspilleren Colin Kaepernick (i midten) ledet an i den stille protesten med å gå ned på kne under nasjonalsangen for å demonstrere mot rasisme og politivold. Her er han med lagkameratene i San Francisco 49ers, Eli Harold og Eric Reid i 2016. Denne protesten fikk massiv oppmerksomhet. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File Vis mer

Innrømmelsen fra NFL-sjef Roger Goodell kommer etter at flere spillere krevde at ligaen fordømmer rasisme i kjølvannet at den dødelige pågripelsen av George Floyd i Minneapolis.

I en video kondolerer Goodell til Floyds familie og sier det har vært en vanskelig tid, spesielt for den svarte befolkningen i USA.

– Vi, National Football League, innrømmer at det var feil å ikke høre på spillerne og oppfordrer alle til å ta til orde og å demonstrere fredelig. Vi tror på «Black Lives Matter». Jeg demonstrerer personlig med dere og ønsker å være en del av den sårt tiltrengte endringen i dette landet, sier Goodell.

Drapet på George Floyd har ført til store demonstrasjoner i hele USA og i andre land og igjen gjort rasisme og politivold til en aktuell sak. Det var tema som tidligere San Francisco 49ers-spiller Colin Kaepernick tok opp da han i 2016 begynte å gå ned på ett kne mens nasjonalsangen spilte.

– Uten svarte spillere ville det ikke ha vært noe NFL, sier NFL-sjefen, som lover på lytte til spillere og andre om hvordan den amerikanske fotballigaen kan bli mer samlet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!