Skapte stor debatt i fjor - nå blir klubbene bøtelagt

NFL-klubber blir bøtelagt om spillere kneler under nasjonalsangen

Omdiskutert regel innført i NFL, til jubel for USAs visepresident Mike Pence. Det er foreløpig usikkert hvordan den rye regelen møtes av spillerne.

KAN FÅ BØTER: Nå resulterer dette i bøter i NFL. Foto: EPA/JOHN G MABANGLO
KAN FÅ BØTER: Nå resulterer dette i bøter i NFL. Foto: EPA/JOHN G MABANGLO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spillerne i amerikansk fotball får ikke knele når nasjonalsangen spilles, men de får lov til holde seg i garderoben når sangen spilles.

Hvis spillerne beveger seg ut på banen og kneler, blir klubbene bøtelagte. Dette som en følge av en ny avtale som ble inngått onsdag, og som kommer som følge av en debatt som eskalerte sist sesongen da flere spillere knelte mens nasjonalsangen ble spilt.

Den symbolske og stille demonstrasjonen ble først gjort av Colin Kaepernick for å vise avsky mot rasisme og politibrutalitet.

Selv uttalte han dette om hvorfor han startet med det:

- Jeg kommer ikke til å reise meg og vise stolthet for et flagg i et land hvor mørkhudede undertrykkes, sa han i fjor.

- For meg er dette større enn fotball, og det ville vært egoistisk av meg å se den andre veien, fortsatte spilleren.

Trump involvert

Debatten skjøt ytterligere fart da president Donald Trump også ville ha et ord med i laget. Han var ikke fornøyd med praksisen som enkelte holdt seg til.

- Spillerne er nødt til å vise respekt for flagget og nasjonalsangen, men kan altså velge å holde seg inne i garderoben når tradisjonen med avspilling av nasjonalsangen skal gjennomføres, tordnet han.

Visepresident Mike Pence sendte i ettermiddag ut en tweet om den nye regelen, med teksten «#Winning» .

Ironisk nok innehldt Twitter-meldingen også en skjermdump fra CNN, en TV-kanal Trump gjetatte ganger har kategorisert som «Fake news»:

President Trump retweetet meldingen fra visepresidenten kort tid etter.

Spillerforeningen har ikke vært involvert når den nye regelen er blitt spikret, og det er uklart hvordan hever enkelt spiller kommer til å forholde seg når sesongen starter igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer