NFL-legende funnet skutt og drept i Nashville

Tidligere Titans-quarterback Steve McNair.

FUNNET DØD: Tidligere Tennesse Titans quarterback Steve McNair (nr. 9) ble lørdag funnet død i Nashville.Foto: SCANPIX/Pierre DuCharme/REUTERS
FUNNET DØD: Tidligere Tennesse Titans quarterback Steve McNair (nr. 9) ble lørdag funnet død i Nashville.Foto: SCANPIX/Pierre DuCharme/REUTERSVis mer

||| (Dagbladet.no): NFL-legenden Steve McNair (36) ble seint lørdag kveld norsk tid funnet skutt og drept i en leilighet i sentrum av Nashville, Tennessee, melder nyhetskanalen NewsChannel5.

Også Fox Sports har fått dødsfallet bekreftet av politiet i Nashville.

Politiet opplyser overfor CBS-stasjonen WJZ-TV at McNair mistet livet som følge av et dødelig skudd mot hodet. 36-åringen ble funnet omkommet sammen med en uidentifisert kvinne i det politiet mener tyder på å være et dobbeltdrap.

- Da polititjenestemenn ankom åstedet, fant de to personer som var skutt og drept - én mann og én kvinne. Vi vet nå at mannen er Steve McNair. Vi har foretatt en foreløpig identifisering av kvinnen, og jobber nå med å få identiten hennes bekreftet. Vi vil deretter kontakte hennes pårærende, sier polititalsmann Don Aaron ved Metro Nashville Police Department, ifølge NewsChannel5.

Politiet er sparsomme med ytterligere detaljer rundt omstendighetene på nåværende tidspunkt. Etterforskere jobber i øyeblikket med undersøkelser på åstedet.

Ifølge Aaron har man foreløpig ikke foretatt noen arrestasjoner, men flere personer er innkalt til avhør, opplyser NewsChannel5.

Profilert
McNair er en av de store quarterbackene i NFL de siste 15 årene, og ble så seint som i 2003 kåret til den mest verdifulle spilleren i amerikansk fotball.

Han begynte NFL-karrieren i Houston Oilers i 1995, og ble med på flyttelasset til Nashville da laget endret navn til Tennesse Titans. Han avsluttet karrieren med to sesonger i Baltimore Ravens før han annonserte karrierestopp i fjor vår.

- Vi mottar nyheten om Steve McNairs bortgang med sjokk og sorg. Han var en av de største spillerne som har spilt for dette laget og var en av de mest avholdte spillerne blant fansen. Han spilte med lidenskap og var en leder på banen. Han tok oss dessuten til høyder vi aldri hadde nådd tidligere, inkludert vår eneste Super Bowl. Våre tanker og bønner går til hans familie, skriver Titans-eier Bud Adams Jr. i en meddelelse på lagets hjemmeside.

PROFILERT: Steve McNair var en av de beste quarterbackene i sin generasjon i NFL. Han ble så seint som i 2003 kåret til den mest verdifulle spilleren i amerikansk fotball.Foto: SCANPIX/Pierre DuCharme/REUTERS
PROFILERT: Steve McNair var en av de beste quarterbackene i sin generasjon i NFL. Han ble så seint som i 2003 kåret til den mest verdifulle spilleren i amerikansk fotball.Foto: SCANPIX/Pierre DuCharme/REUTERS Vis mer