SLITER MED HODESKADE: Brett Favre regnes som en av tidenes beste spillere i NFL. Etter karrieren har imidlertid den tidligere quarterbacken slitt med hukommelsestap. Her i sin siste sesong, da han spilte for Minnesota Vikings. Foto: AP / Tony Avelar / NTB Scanpix
SLITER MED HODESKADE: Brett Favre regnes som en av tidenes beste spillere i NFL. Etter karrieren har imidlertid den tidligere quarterbacken slitt med hukommelsestap. Her i sin siste sesong, da han spilte for Minnesota Vikings. Foto: AP / Tony Avelar / NTB ScanpixVis mer

NFL-legende sliter med hukommelsestap

- Bare Gud vet om alle påkjenningene vi er blitt påført.

(Dagbladet): Brett Favre trenger sannsynligvis ingen nærmere presentasjon, enten du er opptatt av amerikanske fotball eller ikke.

Men vi gir 44-åringen en liten likevel: Han regnes som en av tidenes beste quarterbacker, har spilt 321 kamper i NFL og har vunnet én Super Bowl.

Hodetrøbbel Favre la opp for godt i 2010. Nå innrømmer legenden at han sliter med hukommelsestap på grunn av gjentatte slag på hodet i løpet av sin lange karriere.

- Jeg husket plutselig ikke at datteren min hadde spilt ungdomsfotball gjennom hele sommeren. Det var sjokkerende for meg at jeg ikke kunne huske det. Det var skremmende, og for første gang på 44 år skapte det en frykt i meg, sier Brett Favre, ifølge Bleacher report

- Jeg tror at etter 20 år i amerikanske fotball, er det bare Gud vet om alle påkjenningene vi er blitt påført, sier han videre.

Flere sliter Timingen på Favres utspill er ikke rent tilfeldig. I en lengre periode har det nemlig pågått en debatt rundt hode- og hjerneskader i NFL.

Flere eks-spillere har fortalt at de sliter etter lange, tøffe karrierer i ligaen. Mange har fått hjernerystelser en rekke ganger.

Dagbladet hadde i fjor en større sak om de mange og alvorlige hodeskadene i NFL.

• Tidligere i år ble NFL dømt til å betale 4,3 milliarder kroner i erstatning til 4500 tidligere spillere for skader de er blitt påført gjennom karrieren.