NFL-spiller løp om kapp med gepard

- Ikke galskap, mener Chris Johnson.

DOLLARGLIS: Med disse gulltennene løp Chris Johnson om kapp med en gepard i Florida denne uka. Etter tennene å dømme, har Johnson råd til en solid livsforsikring. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP/Scanpix
DOLLARGLIS: Med disse gulltennene løp Chris Johnson om kapp med en gepard i Florida denne uka. Etter tennene å dømme, har Johnson råd til en solid livsforsikring. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Geparden er verdens raskeste pattedyr, og kan komme opp i hastigheter på rundt 100 kilometer i timen. Det kan derfor høres ut som et håpløst forsøk å la et menneske løpe om kapp med kattedyret.

Det synes ikke TV-kanalen Nat Geo Wild, som heller fant ut at det var en kul greie. Og hvem er vel bedre egnet til å sprinte mot geparden (bortsett fra Usain Bolt) enn running backer og wide recieverer fra NFL?

Blant de som ble invitert av TV-kanalen var Tennessee Titans-spiller Chris Johnson. Han innehar rekorden for den raskeste 40 yard-sprinten under NFL Combinen (et slags prøvespill for college-spillere). I 2008 løp han de 36,576 meterne på 4.24 sekunder. Johnson har også hevdet at han kunne ha slått Usain Bolt om han hadde gått inn for det.

Hoppet over gjerdet Men tilbake til geparden.

Den fikk nemlig prøve seg mot Johnson denne uka, selv om ikke alt gikk som planlagt.

- Det var ikke galskap å løpe mot en gepard. Det som var galskap er at de først gjorde et testløp med bare geparden, og da hoppet den over gjerdet som skulle skille oss. De ble derfor nødt til å lage et høyere gjerde, sier Johnson ifølge NFLs egne nettsider, som igjen siterer lokalavisa The Tennessean.

Ikke særlig spennende Konkurransen var en del av en spesialepisode av programmet Big Cat Week, og vil bli sendt på amerikansk TV i november. Johnson ville derfor bevare det som måtte være av spenning.

- Dere får vente og se, sa han om hva som ble utfallet av konkurransen.

Til informasjon kan det derfor nevnes at geparden akselererer fra 0-100 km/t på litt over tre sekunder, og at den mest sannsynlig stakk av med seieren.

RASK: Geparden er verdens raskeste pattedyr, og hadde antakeligvis små problemer med å løpe fra Chris Johnson. Denne geparden fra Botswana er sannsynligvis ikke den samme som løp om kapp med NFL-spilleren. Foto: AP Photo/Nature/NTB Scanpix
RASK: Geparden er verdens raskeste pattedyr, og hadde antakeligvis små problemer med å løpe fra Chris Johnson. Denne geparden fra Botswana er sannsynligvis ikke den samme som løp om kapp med NFL-spilleren. Foto: AP Photo/Nature/NTB Scanpix Vis mer