NFL-spiller reiv av motstanderens dreadlocks

Hårreisende situasjon i USA.

(Dagbladet): Det går hardt for seg i NFL, hvor harde taklinger og tøffe sammenstøt er en stor del av spillet. Men der regelboka setter klare begrensninger for hvem som kan takles, når de kan takles og hvordan de kan takles, er det én ting som utrolig nok er helt lovlig - nemlig å lugge.

I NFL regnes håret som en del av spilleruniformen, noe som betyr at man kan rive og slite i motstanderens manke så mye man vil.

Ikke skalpert Det gikk utover Arizona Cardinals-spiller Andre Ellington i går. Selv om Ellington og resten av Cardinals slo Jacksonville Jaguars komfortabelt 27-14, måtte runningbacken på mange måter lide et tap i går.

For da det gjenstod 3:09 i det tredje kvarteret havnet han nederst i en klynge etter et spill.

Opp av klynga kom først Jaguars-spiller Jason Babin, og han hadde med seg en noe uvanlig suvenir: en skikkelig håndfull av Ellingtons fagre dreadlocks.

Men slapp helt av, Babin hadde ikke revet hud og hår redd av skallen til Ellington på ekte skalperingsvis. Heldigvis for førsteårsspilleren Ellington, var det bare en del av håret som hadde blitt slitt fra resten.

Syr det på igjen Etter kampen fikk Cardinals-spilleren håret tilbake, viser et bilde som én av klubbens kommunikasjonsansvarlige har lagt ut på Twitter.

- Gode nyheter - Andre Ellington fikk håret sitt tilbake til slutt, skriver Mark Dalton på nettstedet .

Også Ellington selv har tatt til orde på nettopp Twitter. Han forsikrer om at alt står bra til med både far og hår.

- Alt er bra med håret, ingenting alvorlig. Det var ikke revet fra hodebunnen, bare slitt i stykker. Situasjonen så verre ut enn den egentlig var, og jeg vil gjerne sende en hilsen til alle dread heads der ute, skriver han, og forteller også at han kommer til å sy de manglende lokkene tilbake på plass.