KRANGLER: New England Patriots-quarterback Tom Brady er blant spillerne i spissen for NFL-utøvernes disputt med eierne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian Snyder
KRANGLER: New England Patriots-quarterback Tom Brady er blant spillerne i spissen for NFL-utøvernes disputt med eierne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brian SnyderVis mer

NFL-spillerne fikk medhold i at lockouten er ulovlig

Krangler med eierne om store penger.

En føderal dommer ga mandag flere NFL-spillere medhold i et søksmål og kjente eiersidens lockout ulovlig. Men det betyr ikke at arbeidskonflikten er over.

Konflikten i proffligaen i amerikansk fotball har vart siden 11. mars, etter at forhandlingene om ny tariffavtale brøt sammen. Ni spillere, med superstjernen Tom Brady i spissen, gikk rettens vei med påstand om at lockouten gjør ubotelig skade på deres karrierer.

Susan Richard Nelson innvilget mandag spillernes krav om en forføyning som pålegger eierne å avslutte sin lockout. Kjennelsen ble imidlertid anket umiddelbart.

Nelson ga spillerne medhold i at arbeidskonflikten påfører dem skade, og hun gjorde det i en 89 sider lang kjennelse klart at tilhengerne også lider så lenge arbeidskonflikten pågår.

Eiersiden mener at loven ikke åpner for slike forføyninger i arbeidskonflikter, og saken vil bli anket til en høyere rettsinstans.

Partene i konflikten ble tidligere pålagt av Nelson å møte til offentlig mekling, men samtalene har ikke ført partene nærmere en avtale. Mens arbeidskonflikter ofte oppstår i trange tider, er det tvert imot meget gode tider i NFL. Uenigheten bunner i at begge parter vil ha en større del av den økonomiske kaka enn den andre finner rimelig.

(NTB)