NFL-stjerne pisket sin fire år gamle sønn med en grein

Slipper fengsel.

RISIKERTE FENGSEL: Men Minnesota Vikings-stjernen Adrian Peterson fikk bare samfunnsstraff etter å ha pisket sønnen med en grein. Her ankommer han rettsbygningen i Texas sammen med kona Ashley Brown Peterson.Foto: AP / The Courier, Michael Minasi/ NTB Scanpix
RISIKERTE FENGSEL: Men Minnesota Vikings-stjernen Adrian Peterson fikk bare samfunnsstraff etter å ha pisket sønnen med en grein. Her ankommer han rettsbygningen i Texas sammen med kona Ashley Brown Peterson.Foto: AP / The Courier, Michael Minasi/ NTB ScanpixVis mer

NFL-stjernen Adrian Peterson slipper å sone i fengsel etter å ha inngått en avtale med påtalemyndigheten i barnemishandlingssaken mot ham.

Peterson risikerte ubetinget fengsel i inntil to år etter å ha blitt tiltalt for å ha pisket sin fire år gamle sønn med en gren. I stedet lot påtalemyndigheten ham erklære seg skyldig i et mindre alvorlig tiltalepunkt og lot det være med det.

29-åringen, som er løperback for Minnesota Vikings, ble ilagt en bot på 27.000 kroner og dømt til å gjøre 80 timer samfunnstjeneste.

- Jeg beklager virkelig denne hendelsen. Jeg tar fullt ansvar for mine handlinger, og jeg elsker min sønn mer enn noen av dere kan forestille dere. Jeg gleder meg til å fortsette forholdet til barnet mitt og er glad dette er over slik at jeg og familien kan se framover, sa Peterson.

Peterson har ikke spilt siden sesongåpningen tidlig i september. Vikings suspenderte ham da saken ble kjent. Klubben prøvde å oppheve suspensjonen, men ombestemte seg etter voldsomme reaksjoner fra fans, sponsorer og politikere.

Peterson-saken er en av en rekke pinlige familievoldshendelser med NFL-stjerner i sentrum den siste tiden. Det er uklart om Peterson vil få ytterligere straff fra ligaen, eller om han snart kan spille igjen.

- Vi vil se på saken og treffe en avgjørelse, sa NFL-talsmann Greg Aiello.

(NTB)