NFL-stjerne siktet for drap i fjor. Nå er han tiltalt for dobbeltdrap

Skjøt flere skudd med revolver i lyskryss etter nattklubb-møte.

<strong>TILTALT:</strong> En amerikansk storjury har tatt ut tiltale mot Aaron Hernandez for et dobbeltdrap i 2012. Foto: (AP Photo/Brian Snyder, Pool, File)
TILTALT: En amerikansk storjury har tatt ut tiltale mot Aaron Hernandez for et dobbeltdrap i 2012. Foto: (AP Photo/Brian Snyder, Pool, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en pressekonferanse i dag morges, amerikansk tid, leste distriktsadvokaten i Suffolk, Daniel F. Conley opp tiltalen som blir tatt ut mot den tidligere NFL-superstjerna.

Han vil bli stilt for retten, tiltalt for et brutalt drap på to menn.

- Han var hjernen bak, skytteren og personen som er ansvarlig for å ta to menneskers liv, sa Conley, ifølge USA Today.

Nattklubb-møte Det grusomme dobbeltdrapet skjedde i juni 2012. Hernandez ska ha møtt de to mennene Daniel de Abreu og Safiro Furtado på nattklubben Cure i Boston.

Den tidligere New England Patriots-spilleren skal ifølge tiltalen ha fulgt etter mennene i en sølv SUV, stanset ved siden av deres BMW i et lyskryss i Sør-Boston, og avfyrte en rekke skudd med en 38. kalibers Smith og Wessen-revolver.

Navnet til Hernandez dukket opp i forbindelse med etterforskningen av dobbeltdrapet i fjor, like etter 24-åringen ble arrestert i sitt eget hjem, mistenkt for drapet på Odin Lloyd.

- Denne saken handler ikke om Aaron Hernandes, men om de to ofrene som ble forfulgt, ble ofre for bakholdsangrep og nådeløst drept i gata de kalte hjemme, sier distriksadvokaten.

Det er en såkalt amerikansk storjury som har stått bak forundersøkelsene og tatt ut tiltalen mot Hernandez.

- Ingen av de som ble drept var involvert i gjenger, våpen eller voldelig kriminalitet, sier Conley, ifølge NBC.

Skjøt på tre andre I tillegg til de Abreu og Furtado, skal det ha vært tre passasjerer til i bilen.

Hernandez' siktelse gjelder også tre tilfeller av væpnet drapsforsøk.

- Disse punktene gjelder gjelder skudd som ble avfyrt mot de tre overlevende som satt i bilen med Abreu og Furtado samtidig med drapene. Tiltalen går også på at Hernandez ikke hadde tillatelse til å bære våpenet han brukte under drapene, sier distriktsadvokaten.

Etter han skal ha gjennomført det brutale drapet, spilte han en hel sesong for New England Patriots, som vant sluttspillet i

Hernandez' advokater Michael Fee og James Sultan, slapp følgene uttalelse i dag.

<strong>LA FRAM:</strong> Distriksadvokat Dan Conley la i dag fram detaljene i tiltalen. Foto: (AP Photo/Elise Amendola)
LA FRAM: Distriksadvokat Dan Conley la i dag fram detaljene i tiltalen. Foto: (AP Photo/Elise Amendola) Vis mer

- Det er en ting å komme med påstander på en pressekonferanse, og en annen ting å bevise dem i retten. I motsetning til distriktsadvokaten, ønsker ikke vi at rettssaken skal foregå i mediene. I vårt rettssystem, er Aaron Hernandez uskyldig, og han ser fram til dagene i retten, skriver de.

Siktet for et drap til Denne tiltalen følger opp fjorårets siktelse mot Hernandez. Juni i fjor

Lloyd var kjæreste med søsteren til Hernandez' forlovede, og uenighetene dem i mellom skal ha startet da kompisene var ute sammen den 14. juni - tre dager før Lloyd ble regelrett henrettet på et industriområde halvannen kilometer fra hjemmet til New Eangland Patriots-stjernen.

Hernandez har sagt seg ikke skyldig i drapet på Lloyd.

Like etter han ble arrester, mistet Hernandez kontrakten med New England Patriots, som var verdt rundt 240 millioner kroner.

Kan være motivet Grunnen til at Aaron Hernandez ble etterforsket for dobbeldrapet er at vitner har fortalt at de observerte NFL-stjernen i en nattklubb-krangel tidligere på kvelden 12. juli 2012.

- En av mennene ble funnet bak hjulet, den andre i passasjersetet. Det tredje offeret ble behandlet ved Tufts Medical Center i Boston, heter det i politirapporten, skriver ABC News.

Ifølge Boston Globe har to polititjenestemenn involvert i Hernandez-saken forklart at dobbeldrapet også kan være grunnen til at Odin Lloyd måtte bøte med livet.

- Motivet kan ha vært at offeret visste at Hernandez kan ha vært involvert, sier en av polititjenestemennene til avisen.

<strong>ÅSTED:</strong> Etter et møte på en nattklubb, skal Hernandez ha kjørt på siden av denne BMW-en da den stoppet i et lyskryss, og drept to personer. Foto: (AP photo/Courtney Sacco)
ÅSTED: Etter et møte på en nattklubb, skal Hernandez ha kjørt på siden av denne BMW-en da den stoppet i et lyskryss, og drept to personer. Foto: (AP photo/Courtney Sacco) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer