Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advares mot å forlate hotellet

NFL-stjernene spiller i Mexico, får beskjed om å ikke forlate hotellet

Frykter vold på gata.

ISOLERES: Før første gang siden 2005 skal NFL-lag spille i Mexico. Det er ikke bare stas for spillerne. Her er Texans-spillerne avbildet i Florida for fire dager siden. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix
ISOLERES: Før første gang siden 2005 skal NFL-lag spille i Mexico. Det er ikke bare stas for spillerne. Her er Texans-spillerne avbildet i Florida for fire dager siden. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NFL-laget Houston Texans forbyr sine spillere å forlate hotellet i forbindelse med kampen mot Oakland Raiders i Mexico by kommende mandag.

De får selvsagt lov til å reise ut i buss til treninger og kamp sammen med lagkameratene, men ikke å gå ut for å se på millionbyen. Det er også nedlagt forbud mot å bestille romservice under oppholdet og advares spesielt mot å bruke isbiter i drikken mens de er i landet.

Årsaken er frykt for at spillerne skal bli utsatt for voldskriminalitet og for at de skal bli matforgiftet eller få i seg noe som kan føre til positive dopingprøver.

Klubben har delt ut et skriv til alle sine spillere før reisen til Mexico, der det skal spilles NFL-kamp for første gang siden 2005. Det er fullt av råd og påbud om hva de bør og hva de ikke må gjøre i Mexico.

Sikkerhet

Under overskriften «sikkerhet» står blant annet:

* Forlat IKKE hotellet.

Spillerne rådes til å la alle verdifulle smykker hjemme, ikke å ta med seg betydelige pengesummer og ikke å bruke minibanker.

Under overskriften «helse og prestasjonsevne» står det at spillerne skal drikke vann bare fra flaske og la være å bruke isbiter.

* Innta alle måltider i spisesalen.

* IKKE bestill romservice.

* IKKE spis noe utenfor spisesalen.

Flere amerikanske firmaer gir ifølge nyhetsbyrået AP sine ansatte lignende råd før reiser til Mexico.

Steroider

Rådet om å holde seg unna romservice kan være inspirert av et skriv NFL sendte alle spillere tidligere i år, med advarsel om at kjøtt produsert i Kina og Mexico kan være forurenset av steroiden clenbuterol.

– Å spise betydelige mengder kjøtt i disse landene kan føre til at dopingprøver blir positive på dette stoffet, sto det.

Bruk av clenbuterol i kjøttproduksjon er blitt forbudt i Mexico, men det er mistanke om at det fortsatt er i utstrakt bruk.

Raiders har ikke gitt sine spillere et tilsvarende skriv, men flere av lagets spillere sier at de uansett ikke vil bestille romservice i Mexico.

– Jeg tar alltid med meg min egen mat. Jeg passer veldig godt på hva jeg får i meg, sier forsvarsspilleren Dan Williams.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!