I HARDT VÆR: Carolina Panthers quarterbacken Cam Newton gjorde narr av en kvinnelig reporter. Det har satt sinnene i kok verden over. Video: CNN Vis mer

Carolina Panthers quarterback Cam Newton

NFL-stjernens kommentar vekker harme: - Artig å høre en dame snakke om fotball

Reporteren Jourdan Rodrigue ble forferdet av Cam Newtons kommentar da hun skulle intervjue ham.

(Dagbladet): - Jeg ble forferdet av responsen hans, sier Charlotte Observer-reporter Jourdan Rodrigue i en uttalelse etter opptrinnet.

Rodrigue spurte Newton om wide receiver Devin Funchess løpsmønster (routes på engelsk) under en pressekonferanse onsdag.

- Det er artig å høre en dame snakke om løpsmønster. Det er artig, sa en glisende Newton, før han svarte på spørsmålet.

Det syntes ikke reporteren selv noe om.

- Jeg synes ikke det er «morsomt» å være kvinne og å snakke om løpsmønster. Jeg tenker at det er det som er jobben min, skrev Rodrigue på Twitter etter hendelsen.

- Ville ikke unnskylde seg

- Det var ikke nedverdigende bare for meg, men for alle kvinner før meg og ved siden av meg med liknende jobber, sa Rodrigue i en pressemelding etter pressekonferansen.

Ifølge reporteren skal Newton ikke ha ønsket å unnskylde seg for kommentaren da hun oppsøkte ham i garderoben etter pressekonferansen, skriver The Telegraph.

Det motsier Panthers-talsmann Steven Drummond.

- Jeg har snakket med Jourdan og Cam og jeg vet at de har snakket sammen. Han sa at han angret for valget av ord, sa Drummon.

Saken fortsetter under bildet.

Slaktes på sosiale medier

NFL-ligaen tok raskt avstand fra Newtons kommentarer.

- Det var feil og respektløst overfor den eksepsjonelle kvinnelige reporteren og alle journalister som følger ligaen vår. Kommentarene reflekterer ikke tankegangen hos ligaen, sa NFL-talsmann Brian McCarthy.

Etter opptrinnet har Newton fått hard medfart på sosiale medier.

- Alle kvinnelige sportsreportere møter en neandertaler som Cam Newton i løpet av deres karrierer. De går lavt, vi strekker hos høyt, skrev ESPN-reporter Andrea Adelson på Twitter.

Andre støtter Panthers-quarterbacken.

- Hvorfor lager folk en stor greie ut av Cam og den kvinnelige reporteren. Han lo, deretter svarte han på spørsmålet hennes. Det var morsomt den første gangen for meg også, skrev tidligere Atlanta Falcons-spiller Roddy White på Twitter.

Gjorde Black Power-hilsen

Dette er ikke den første gangen Newton skaper oppmerksomhet.

Under Panthers' seier mot New England Patriots på søndag føyde quarterbacken seg inn i rekken av NFL-spillere som protesterer.

Newton knyttet venstre hånd og løftet den i været, i likhet med Tommie Smith og John Carlos' Black Power-hilsen i 1968.

- Det var for å signalisere svart makt, men viktigst av alt så ber jeg Gud hver kveld om å gi meg styrke til å gi folket håp, sa Newton til reportere etter kampen.

Newton signerte en ny kontrakt med Panthers i 2015 verdt over 100 millioner dollar. Han ble kåret til NFLs mest verdifulle spiller samme år.