TRAGEDIE: Adrian Peterson kom i går med takkemeldinger over Twitter etter at sønnen hans omkom av skadene han pådro seg etter å ha blitt mishandlet. Foto: REUTERS/Tom Lynn
TRAGEDIE: Adrian Peterson kom i går med takkemeldinger over Twitter etter at sønnen hans omkom av skadene han pådro seg etter å ha blitt mishandlet. Foto: REUTERS/Tom LynnVis mer

NFL-stjernens sønn (2) drept. Morens nye kjæreste siktet

Ny tragedie ryster NFL-sirkuset.

(Dagbladet): En to år gammel gutt, som etter alt å dømme er sønnen til NFL-stjernen Adrian Peterson, døde fredag formiddag amerikansk tid.

Skadene han pådro seg, og som til slutt tok livet hans, skal ha blitt påført ham ved mishandling. Det rapporterer blant annet CNN og ESPN.

Politiet ville i utgangspunktet ikke gå ut med navnet på toåringen, men Petersons far fortalte St. Paul Pioneer Press at det dreier seg om hans barnebarn.

Gutten hadde vært på sykehuset i kritisk tilstand siden han ble lagt inn med alvorlige hodeskader på onsdag, men i går ble han koblet fra respiratoren.

Morens kjæreste Mannen som nå er siktet for mishandlingen som igjen førte til at to-åringen døde, er 27 år gamle Joseph Patterson. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i går, og blir holdt mot en kausjon på 750 000 dollar, eller 4,5 millioner kroner.

MINNES: Familie, venner og bekjente samlet seg i Sertoma Park i Sioux Falls for å minne Adrian Petersons to år gamle sønn som gikk bort i går. Foto: AP Photo/Argus Leader, Jay Pickthorn
MINNES: Familie, venner og bekjente samlet seg i Sertoma Park i Sioux Falls for å minne Adrian Petersons to år gamle sønn som gikk bort i går. Foto: AP Photo/Argus Leader, Jay Pickthorn Vis mer

Politiet har også bekreftet at Patterson er den nye kjæresten til toåringens mor. Han er den eneste som skal ha vært i hjemme da barnet pådro seg skadene.

Patterson skal også ha vært tiltalt for vold tidligere.

Politiet bekrefter også at barnets mor ikke er under etterforskning.

Sorg og støtte Adrian Peterson tok selv til Twitter, og takket for all støtten han har fått i disse vanskelige dagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Takk til familien min, tilhengerne mine og andre lags fans for deres støtte. NFL er et brorskap, og jeg er veldig takknemlig for alle tweets, telefonsamtaler og tekstmeldinger fra mine med- og motspillere. Gud velsigne alle, og tusen takk, skriver han.

Da han snakket med reportere tidlig fredag morgen hadde ikke nyheten kommet ennå, men han sa da at han aktet å spille i søndagens kamp mot Carolina Panthers.

En av de som har sendt Peterson noen trøstende ord, er basket-stjernen LeBron James.

- Først og fremst er han en venn. Jeg har hatt et godt forhold med ham lenge. Jeg respekterer ham som far og som rollemodell. Jeg har selv to gutter, så dette traff meg virkelig. Det er forferdelig at slike ting kan skje. Jeg er sint, fordi det er et uskyldig barn som er revet vekk av noen dumskap. Jeg kjenner ikke han som gjorde det, men det er ingenting en toåring kan si elller gjøre til en voksen som kan få noen til å gjøre sånt. Nå er det mye smerte og mye sinne, skriver James.

Stjerne Peterson, med kallenavnene «AP», «All Day» eller «Purple Jesus», er ingen hvem som helst i NFL.

I 2012 ble han kåret til ligaens mest verdifulle spiller, og han er også en spiller av det trofaste slaget.

Siden han startet sin proffkarriere i 2007, har han kun spilt for en klubb - Minnesota Vikings.

Han tok også førsteplassen når NFL Network rangerte de 100 beste spillerne i 2013.