Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFL-tilskuere gikk bananas, gjorde utslag på Richters skala

Seahawks-fansen lagde «jordskjelv» da laget scoret touchdown.

UTSLAGET: Da Michael Bennett scoret touchdown mot New Orleans Saints, tok det fullstendig av i Seattle. Foto: Otto Greule Jr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
UTSLAGET: Da Michael Bennett scoret touchdown mot New Orleans Saints, tok det fullstendig av i Seattle. Foto: Otto Greule Jr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det må ha vært hyggelig å være tilhenger av NFL-laget Seattle Seahawks i natt.

Ikke bare utklasset de avdelingsrival New Orleans Saints 34-7. De laget fra nordvest sikret seg også, som første lag denne sesongen, en plass i sluttspillet.

Flylyd Seahawks tok også et stort skritt mot å bli det topprangerte laget i NFC, som gir dem walkover i første sluttspill-runde, samt hjemmebanefordel hele veien fram til et eventuelt Super Bowl.

Som om ikke det var nok, satte «The 12th man», som supporterne kaller seg, ny rekord i lydnivå på en idrettsarena - igjen.

I september målte de lyden til 136,6 desibel, på nivå med en Boeing 747. Den rekorden blei seinere slått av Kansas City Chiefs, men Seahawks tok den tilbake i natt.

137,6 desibel nådde tilskuerne på CenturyLink Field i natt, noe som dermed er ny Guiness-rekord.

Men Seahawks-fansen er ikke bare høylytte på tribunen. De er også aktive.

Flytrøbbel For da Michael Bennett plukket opp en løs ball og løp 22 yards for å score en touchdown, hoppet tilskuerne i ekstase. Så synkront og så hardt hoppet de, at et seismometer på University of Washington, noen få  kvartaler unna stadion, gjorde utslag på mellom 1 og 2 på Richters skala.

Da er det kanskje ikke så rart at Saints-quarterback Drew Brees var rystet.

- Vi fikk oss en på trynet i dag. Vi ble rundspilt. De spilte fantastisk, og fikk til mange plays som vi ikke klarte, sa han på pressekonferansen etter kamp, ifølge NFL.com.

Særlig bedre blei det nok ikke av at charterflyet som Saints-spillerne skulle fly hjem til New Orleans hadde tekniske problemer. Dermed måtte de gull-svarte belage seg på å tilbringe natta i Seattle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media