REDNINGSMANN: David Ngog sørget for Liverpool-seier med sin sene scoring.Foto: SCANPIX/EPA/STEVE WOODS
REDNINGSMANN: David Ngog sørget for Liverpool-seier med sin sene scoring.Foto: SCANPIX/EPA/STEVE WOODSVis mer

Ngog berget Liverpool ni minutter før slutt

Alt om kveldens runde i Europa League.

|||

En ny stor skuffelse lurte i kulissene, men med en sen scoring reddet David Ngog 1-0-seier for Liverpool hjemme mot ukjente Unirea Urziceni.

Det rumenske laget skulle normalt sett ikke ha noe å stille opp med mot Liverpool-stjernene i europaligaen. Men i kampen om en plass i åttedelsfinalen var gjestene med på notene.

Først ni minutter før full tid løsnet det. David Ngog kastet seg fram på en retur og stupheadet inn seiersmålet. Da hadde Liverpool sløst bort en rekke sjanser allerede.

- Jeg tror vi får det bedre borte mot dem. De må ut prøve å slå oss og jeg er sikker på at vi kan vinne mer komfortabelt på bortebane, sa kaptein Steven Gerrard.

Juve på full fart videre

Ajax yppet seg på hjemmebane mot Juventus, men to mål av Amauri sikret serie A-klubben 2-1-seier og et godt utgangspunkt.

Mye skal til om Juventus ikke klarer å ta seg videre til åttedelsfinalen i turneringen. En triumf i europaligaen kan redde noe av sesongen for Juventus, som har slitt i hjemlig serie.

Borte mot Ajax åpnet det heller ikke særlig godt. Miralem Sulejmani ga vertene ledelsen etter et kvarters spill. Sulejmani både startet og avsluttet kontringen.

Etter en halvtimes spill ble det balanse i regnskapet. Amauri leverte sin første nettkjenning for kampen da han headet inn utligningen.

Alessandro Del Piero var arkitekten bak målet, og viste seg fram på nytt i annen omgang. Pasningen hans nådde igjen Amauri, som på ny brukte hodet og støtet inn seiersmålet.

Full klaff

For trener Alberto Zaccheroni ble det en god kveld. Det tok tre seriekamper før han ledet klubben til seier, men ute i Europa traff han på første forsøk.

Den regjerende tyske mesteren Wolfsburg klarte 2-2 borte mot Villarreal, mens UEFA-cupfinalist Werder Bremen tapte 0-1 borte for Twente.

Russiske Rubin Kazan er mer eller mindre videre etter 3-0 hjemme mot Hapoel Tel Aviv, mens Standard Liege kjempet seg tilbake fra 0-2 og vant 3-2 hjemme over Salzburg.


«Umulig» for FCK


FC Københavns europaligaeventyr er mer eller mindre over etter 1-3-tap hjemme for Marseille.

- Nesten umulig, sa Ståle Solbakken om FCKs muligheter videre.

Den franske storklubben hadde ingen planer om å vise respekt da den gjestet Parken. FCK yppet seg med godt spill, men manglet effektiviteten som behøves for å nå åttedelsfinalen.

- Det er nesten umulig nå, men vi gå inn og ta den neste kampen som en erfaring, slo Ståle Solbakken fast overfor dansk TV 3.

Marseille tok en noe ufortjent ledelse da Mamadou Niang resolutt hamret ballen i nettet etter 20 minutter. Samme Niang ødela imidlertid for seg selv litt senere. Han tok nemlig ballen med hånden i eget felt, og Jesper Grønkjær satte straffesparket i mål.

Da levde FCK-håpet, men bare i noen få minutter. Charles Kabore la nemlig på til 2-1, og på overtid gjorde han vondt verre da han økte til 3-1. 


Håp for Riise


For John Arne Riise og Roma lever håpet etter to bortemål mot Panathinaikos. 2-3-tapet betyr at Roma bare trenger å vinne 1-0 hjemme for å gå videre.

Riise spilte hele kampen.

Et lite skår i gleden for Roma var at tapet betyr at rekken på 20 kamper på rad uten tap er over. Gjestene ledet to ganger, men Djibril Cissé kunne likevel sikre seieren et minutt før full tid.

Brede Hangeland og Fulham slapp inn et unødvendig mål mot Sjakhtar Donetsk. Det endte med 2-1-seier til Fulham etter mål av Zoltan Gera og Bobby Zamora.

(NTB)