Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ngog burde skamme seg

Birmingham rasende over straffen som ga Liverpool ett poeng.

STRAFFE? På tv-bildene så det ikke ut som om Birminghams Lee Carsley feller Liverpools David N'Gog, men straffespark ble det og Steven Gerrard sikret ett poeng. Foto: Jon Super/Scanpix
STRAFFE? På tv-bildene så det ikke ut som om Birminghams Lee Carsley feller Liverpools David N'Gog, men straffespark ble det og Steven Gerrard sikret ett poeng. Foto: Jon Super/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Det vil seg ikke for Liverpool i høst. I kveld var de klart best på banen og kjørte til tider over Birmingham. Statistikken viser 27 skudd fra Liverpool mot fem fra Birmingham. 14 av hjemmelagets skudd var på mål - mot bare to av Birminghams. Likevel klarte de røde ikke å score de målene som trengtes for å sikre seg tre poeng på hjemmebane.

Det var et veldig tvilsomt straffespark som sikret det ene poenget. Utfra tv-bildene så det ikke ut som Birminghams Lee Carsley var i nærheten av å felle David Ngog, slik dommeren mente.

Rasende på Ngog
Og Carsley var ikke nådig etter kampen.

- Jeg var ikke i nærheten av ham. Det er latterlig. Jeg vet at jeg ikke var borti han og jeg ba dommeren om å sende meg av banen, det ville ha gjort at jeg følte meg bedre, sier Carlsey til sportinglife etter kampen.

Han mener Ngog er et dårlig forbilde for barn.

- Jeg regner med at han har en familie, hvis jeg hadde gjort dette ville jeg skammet meg. Du skal være et forbilde for barna og dette er et pinlig tilfelle av juks, han burde skamme seg, sier Carsley.

Steven Gerrard var som alltid sikker fra straffemerket og satte inn utlikningen, som i det minste reddet ett poeng.

Nydelig scoring
Det startet imidlertid bra for hjemmelaget. Etter morsomme åpningsminutter ordnet David Ngog 1-0 13 minutter ut i kampen. Et flott angrep ble rundet av med flere gode skuddforsøk og like gode redninger, før Ngog fikk hamret ballen i mål.


Dermed lå alt til rette for en etterlengtet triumf. Men ti minutter etter åpningsmålet utlignet Birmingham fra intet. Dårlig forsvarsspill gjorde jobben lett for Christian Benitez som headet inn 1-1.


Vondt skulle bli verre for hjemmefansen. Like før hvilen tok gjestene ledelsen på sensasjonelt vis. Cameron Jerome leverte et fantastisk mål. Spissen tok ned ballen på utsøkt vis, kom seg i skuddposisjon og hamret inn ledermålet under tverrliggeren.


Dårlig høst

FLOTT SCORING: Birminghams Cameron Jerome jubler etter å ha scoret et flott mål mot Liverpool i kveld. Pepe Reina og Martin Skrtel depper. Foto: Scanpix
FLOTT SCORING: Birminghams Cameron Jerome jubler etter å ha scoret et flott mål mot Liverpool i kveld. Pepe Reina og Martin Skrtel depper. Foto: Scanpix Vis mer

Liverpool presset på for å komme tilbake i kampen etter hvilen, men det ville seg ikke for rødtrøyene. Kaptein Steven Gerrard kom nærmest, men hodestøtet etter en times tid gikk i stolpen. Ti minutter senere var han sikker fra straffemerket.


Liverpool-trener Rafael Benitez innrømmer at straffesituasjonen var diskutabel, men ville heller snakke om lagets spill.


- Vi kan diskutere om det var straffe eller ikke, men vi fortjente å vinne fordi vi hadde så mange sjanser. Jeg snakket med Ngog og han sier det kanskje ikke var straffe, men vi hadde ballen i 74 prosent av tiden i første omgang, det er utrolig. Jeg var virkelig overrasket, vi hadde mange gode sjanser og vi angrep hele tiden, sa Benitez til sportinglife.


Liverpool har sesongåpnet på sjeldent dårlig vis. I løpet av fjorårssesongen ble det to ligatap. Etter tolv kamper er fasiten fem tap i årets sesong. Opp til Chelsea på førsteplass er det elleve poeng.


Dermed tyder alt på at Liverpool-fansen også i år må innse at det ikke blir seriegull. Den tradisjonsrike klubben har ikke vunnet siden i 1990. I tillegg er Merseyside-klubben på vei ut av mesterligaen etter uavgjort mot Lyon onsdag.

TILBAKE: Fansen på Anfield Road jublet da Steven Gerrard kom inn på banen like før pause. Foto: Scanpix
TILBAKE: Fansen på Anfield Road jublet da Steven Gerrard kom inn på banen like før pause. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media