N'Golo Kanté begynte å le da lagkameraten sa han ville spille i Europa en dag: - Aldri i livet!

Når du ser franskmannen i aksjon nå, er det nesten ikke til å tro at han spilte sin første kamp på øverste nivå først i 2014. Bare tre sesonger etterpå er den lille terrieren i ferd med å vinne Premier League for andre sesong på rad. Hvordan i all verden klarte den stille gutten å komme seg dit?

MOTOREN I CHELSEA-MASKINERIET: N'Golo Kanté er ikke blant de største spillerne på banen, men her vinner han likevel en hodeduell mot Manchester Uniteds Paul Pogba. Bak ham er Victor Moses. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MOTOREN I CHELSEA-MASKINERIET: N'Golo Kanté er ikke blant de største spillerne på banen, men her vinner han likevel en hodeduell mot Manchester Uniteds Paul Pogba. Bak ham er Victor Moses. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Det er nesten ett år siden N'Golo Kanté løftet Premier League-trofeet med Leicester City. Midtbanespilleren gliste så bredt at alle tennene ble vist fram, og gleden han viste løftet King Power Stadium. Han la hendene på pokalen og kunne nyte et kort øyeblikk i rampelyset, men han var nesten| for sjenert til å gjøre det.

Det øyeblikket beskriver kanskje Kanté best. Franskmannen er en stille og ydmyk person. Han er litt merkelig og sky, men alltid vennlig. På banen derimot, er han et monster - en aggressiv midtbanespiller som plukker opp løse baller, bryter ballbanen og presser motstanderne til å gjøre feil. Når han er på banen, er det større sannsynlighet for at laget hans vinner, og trofeet han løftet opp i lufta 7. mai var en fin belønning for innsatsen.

Kanté gjør jobben til en superstjerne uten at han ønsker å være en. 25-åringen har ikke noen ekstra bagasje, og hver eneste ungdomstrener og lagkamerat - både nåværende og tidligere - snakker varmt om ydmykheten og arbeidsinnsatsen hans.

Det har ikke alltid vært slik. Kanté opplevde flere avslag som ung spiller: Rennes, Sochaux, Amiens, Lorient og til og med det kjente akademiet Clairefontaine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer