- NHF må være fleksibel overfor «Noka»

Mener Rune Erland.

Rune Erland ber håndballforbundet om å være svært raus overfor Zvonimir Serdarusics ønsker.

Erland blir hjelpetrener om «Noka» takker ja til jobben i Norge.

- Dette må ikke strande på hvor han eventuelt bor. Det må være mulig å være litt fleksibel på det området. 80 prosent av landslagsgutta nå spiller jo i Tyskland. Så kan han ta noen kontordager i Oslo samt se en del kamper og følge opp det norske markedet. Jeg kommer jo eventuelt inn her også, sier Erland til NTB.

Supertreneren Serdarusic sa onsdag til NTB at han må ha tid på å bestemme seg. Hans familie har meget tette bånd, og «Noka» skal være usikker på om han vil forlate Kiel-området der datteren og barnebarnet bor.

- Det er forståelig og ikke så uvanlig når en slik familie bor i utlandet, sier Erland.

Serdarusic er opprinnelig fra Bosnia-Hercegovina.

GP inn igjen?

- Serdarusic har gitt beskjed om at han ikke er aktuell før etter VM i Kroatia (på grunn av en operasjon). En slik hovedtrenerjobb kom litt brått på meg, selv om jeg ikke er redd for utfordringer, sier Erland.

Etter det NTB erfarer er det diskutert å be Gunnar Pettersen fortsette i NHF-systemet til og med verdensmesterskapet.

Da vil han og Erland eventuelt lede Norge i EM-kval og VM.

- VÆR FLEKSIBEL:
Rune Erland, mannen som blir hjelpetrener om «Noka» tar på seg jobben som ny sjef for håndballgutta, ber NHF om å være fleksibel i forhold til serberens ønske om å bo med familien i Kiel. Foto: Christian Charisius, REUTERS/SCANPIX
- VÆR FLEKSIBEL: Rune Erland, mannen som blir hjelpetrener om «Noka» tar på seg jobben som ny sjef for håndballgutta, ber NHF om å være fleksibel i forhold til serberens ønske om å bo med familien i Kiel. Foto: Christian Charisius, REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Det vet jeg ikke noe om, men jeg vil avvente hva «Noka» bestemmer seg for før jeg tar en avgjørelse, sier Erland.

Norge spiller første kamper EM-kvalifiseringen i oktober.

(NTB)

- NHF må være fleksibel overfor «Noka»