NHL-back fikk hjertestans

Kollapset på benken i natt.

(Dagbladet.no): Detroit-back Jiri Fischer gikk rett i gulvet på benken til Detroit Red Wings i natt.

Tsjekkeren kollapset og fikk legehjelp umiddelbart. Det viste seg at 25-åringens hjerte hadde stoppet.

Han fikk hjertemassasje av klubblegen på stedet.

- De fikk koblet opp en hjertestarter og ga ham el-sjokk, sier Red Wings-trener Mike Babcock til AP.

Tilstanden skal være stabil i dag tidlig, og klubben håper backen kommer seg helskinnet fra hjertestansen. Detroit-talsmann John Hahn forteller at Fischer er bevisst og puster for egen maskin på et sykehus i byen.

- Vi forstår ut i fra sykehusrapporterne at han er bra, og vil bli helt bra igjen, sier Babcock.

Fischer var allerede klar over at han hadde potensielle hjerteproblemer. En test i 2002 viste uregelmessigheter, men han besto en NHL-test og kunne spille videre.

- Jeg var ikke redd for at det ikke var normalt. Jeg var redd for å aldri få spille ishockey igjen. Det var sjokket for meg, sa Fischer.

I natt ble kampen mot Nashville Predators stoppet etter bare sju og et halvt minutt. Da fikk dommerne beskjed fra Red Wings-benken om Fischers kollaps.

SJOKK: Detroit-spilerne var engstelige for sin venn og lagkamerat Jiri Fischer, som ble behandlet med hjertestarter på kampen i natt. Foto: Scanpix/Ap
SJOKK: Detroit-spilerne var engstelige for sin venn og lagkamerat Jiri Fischer, som ble behandlet med hjertestarter på kampen i natt. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Vi ble først veldig overrasket. Vi snudde oss og så Jiri ligge mellom vantet og benken, og visste ikke hvorfor. De er redd for guttens liv der og da. Jeg kan ikke husket noe liknende, sier Red Wings-kaptein Steve Yzerman.

KAMPEN STOPPET: Her får Jiri Fischer hjelp av legene.