Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NHL har gjort en bitteliten regelendring, og resultatet er fantastisk

Øker underholdningsverdien.

REGELENDRING: Tampa Bays Jason Garrison ble den første NHL-spilleren til å avgjøre en kamp i spilleforlengelsen etter at de nye reglene ble implementert. Det er nå bare lov for hvert lag å ha tre utespillere på isen samtidig i spilleforlengelsen. Foto: NTB Scanpix
REGELENDRING: Tampa Bays Jason Garrison ble den første NHL-spilleren til å avgjøre en kamp i spilleforlengelsen etter at de nye reglene ble implementert. Det er nå bare lov for hvert lag å ha tre utespillere på isen samtidig i spilleforlengelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forut for den nye NHL-sesongen, ble det gjort en aldri så liten endring i regelverket til verdens desidert største ishockeyliga.

Dersom stillingen er uavgjort etter tre perioder, har det tidligere vært slik at de to lagene møter hverandre i en siste periode der den som scorer det første målet vinner kampen.

Begge lagene måtte også stille med fire spillere på isen i tillegg til målvakten, kontra fem pluss keeper i ordinær spilletid. Dette for å skape enda flere målsjanser.

I år er det derimot slik at det er bare er tillatt med tre utespillere på hvert lag. Og resultatet lot ikke vente på seg.

Show Torsdag møttes Philadelphia Flyers og Tampa Bay Lightning, og etter tre perioder viste måltavla 2-2. Det var dermed duket for at de nye reglene skulle tre i kraft.

Bildene fra kampen viser et heseblesende tempo, store rom for spillerne og et lass med målsjanser. Og til syvende og sist fikk kampen også en vinner da Jason Garrison satte inn vinnermålet

- Det er alltid godt å finne veien til nettmaskene. Jeg synes hele laget spilte bra. Vi skapte en rekke målsjanser, og dette var en stor seier for oss, sier han ifølge nhl.com.

Statistikk Allerede i forrige sesong ble ordningen implementert på nest øverste nivå, i AHL (American Hockey League). Også der med stor suksess.

Ifølge ligaens regelkomité er målet med regelendringen å gi flere mål slik at ikke så mange kamper må avgjøres på straffeslag. Det vil skje dersom det fortsatt er uavgjort etter spilleforlengelsen.

Og tallene fra fjorårets AHL-sesong viser at det har vært en ubetinget suksess.

I fjor ble det scoret i hele 75 prosent av spilleforlengelsene, mot 35,3 prosent året i forveien da det fortsatt var fire mot fire. Det skriver ligaens offisielle hjemmesider

- Uansett hvor spennende det kan være med straffeslag, har jeg alltid ment at det er bedre når kampene blir avgjort i spilleforlengelsen. Det er nå bevist at sannsynligheten for det øker med tre utespillere på hvert lag. Vi har sett det i AHL og vi har sett det i den svenske ligaen, så sjansene er gode for at det vil skje også her, sa manageren til Columbus Blue Jackets, Jarmo Kekalainen, i sommer.

Zuccarello Hockeysesongen har for alvor startet på den andre siden av Atlanterhavet, og i natt åpnet også Mats Zuccarello sin målkonto da han satte inn to mål for New York Rangers i nattens kamp mot Columbus Blue Jackets.

Nordmannen var våken og stjal pucken fra en motspiller, før han kontant satte den i nettet bak målvakten til Blue Jackets mot slutter av den første perioden.

Helt på tampen av kampen satte Zuccarello inn sitt andre for kvelden, rundet av et fantastisk Rangers-comeback og fastsatte sluttresultatet til 4-2.

Rangers åpnet sesongen med å slå den regjerende Stanley Cup-mesteren Chicago Blackhawks på bortebane natt til torsdag. Zuccarello var da den løperen som fikk mest tid på isen.

- Dette var tøffere enn treningskampene, for å si det sånn. Det var tungt, men det var deilig å vinne. Vi spilte ikke en så god kamp, men scoret på sjansene våre, sa Zuccarello til TV 2 etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!