SØKTE HJELP:  Brian Boyle trengte hjelp for å bli en bedre skøyteløper. Det fikk han hos den tidligere kunstløperen Barbara Underhill. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
SØKTE HJELP: Brian Boyle trengte hjelp for å bli en bedre skøyteløper. Det fikk han hos den tidligere kunstløperen Barbara Underhill. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFPVis mer

NHL-kjempens hemmelige våpen

Brian Boyle fikk kunstløp-hjelp.

(Dagbladet): Brian Boyle er en av NHLs høyeste spillere. Tampa Bay Lightning-spilleren er 201 centimeter høy og veier 111 kilo.

Til tross for størrelsen er centeren en meget habil skøyteløper. Det har han ikke alltid vært.

Etter å ha startet NHL-karrieren i Los Angeles Kings, ble han i 2009 byttet bort til New York Rangers. Etter en svak førstesesong for New York-klubben fikk Boyle klar beskjed om å bedre sine skøyteferdigheter.

Spesialøkter Løsningen ble Barbara Underhill, som var med på å vinne parkonkurransen i kunstløps-VM i 1984.

Sommeren 2010 møttes de i Foxborough, Massachusetts. Ikke for å lære den to meter høye ishockeyspilleren dobbel axel, men rett og slett basis skøyteferdigheter.

- Jeg skjønte etter den første økta at jeg nådde ham. Han følte noe var annerledes. Kanskje kan hun lære meg noe likevel, sier Underhill i intervju med ESPN.

Kunstløpøktene med Underhill ga resultater tidlig for Boyle. Etter bare noen treninger med Rangers den påfølgende sesongen, ringte Boyle i panikk til Underhill. Han kunne ikke forstå at hang så lett på lagkameratene på skøyteøvelsene. Det hele føltes unaturlig.

- Det betyr bare at du har gjort noe riktig, var beskjeden Boyle fikk av Underhill.

Hjulpet flere 10/11-sesongen ble, og fortsatt er Boyles beste sesong poengmessig i NHL.

Før denne sesongen forlot han Mats Zuccarello og lagkameratene i Rangers til fordel for Tampa. Til tross for en hektisk sommer inkludert Stanley Cup-finale med Rangers, sørget han likevel for å få litt tid sammen med Underhill.

Boyle er langt fra den eneste hockeyspilleren som har fått hjelp av den tidligere gullvinner i kunstløp.

Hun bistår Boyles nåværende NHL-lag Tampa Bay og Toronto Maple Leafs. En rekke tidligere kvinnelige kunstløpere har også bistått NHL de siste sesongene.

 MED ZUCCA:  Brian Boyle spilte med Mats Zuccarello i New York Rangers. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
MED ZUCCA: Brian Boyle spilte med Mats Zuccarello i New York Rangers. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP Vis mer