Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NHL-legende er død

Jean Béliveau ble 83 år gammel.

 DØDE:  Jean Béliveau ble 83 år gammel. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Andre Pichette/ NTB Scanpix.
DØDE: Jean Béliveau ble 83 år gammel. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Andre Pichette/ NTB Scanpix. Vis mer

Den tidligere ishockeyspilleren Jean Béliveau er død, 83 år gammel. Canadieren regnes som en av tidenes beste spillere i NHL.

Béliveau spilte 18 sesonger for Montreal Canadiens og var med på å vinne Stanley Cup ti ganger. Som direktør i Canadiens ledet han laget til sju titler til.

- Jeg tror ikke det finnes noen i profesjonell lagidrett som er et bedre eksempel på ordet «vinner», skrev Wayne Gretzky i forordet på Béliveaus biografi.

Béliveau spilte 1125 grunnspillkamper i NHL og gjorde 1219 målpoeng. I sluttspillet fikk han 162 kamper og hadde 176 poeng.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling