NHL-legende raser mot stjernespiller som brøt kontrakt med NHL-klubb

- Jeg er sjokkert over at Kovaltsjuk kan gjøre dette.

RASER MOT HOCKEYSTJERNE: Ilja Kovaltsjuk brøt kontrakten med New Jersey Devils etter tre år i klubben. Han signerte opprinnnelig en avtale som skulle vare i 15 år. Det får NHL-legende til å reagere. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB Scanpix
RASER MOT HOCKEYSTJERNE: Ilja Kovaltsjuk brøt kontrakten med New Jersey Devils etter tre år i klubben. Han signerte opprinnnelig en avtale som skulle vare i 15 år. Det får NHL-legende til å reagere. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB ScanpixVis mer

Den tidligere NHL-proffen Jeremy Roenick liker svært dårlig at russeren Ilja Kovaltsjuk brøt kontrakten med New Jersey Devils.

Både lagkamerater og andre NHL-profiler ble svært overrasket over Kovaltsjuks beslutning. Det skal være et sterkt ønske om å bo i Russland sammen med familien som gjorde at 30-åringen valgte å gi seg i verdens beste ishockeyliga.

- Jeg har alltid trodd han likte New Jersey. Dette er svært dårlig. Klubben har mistet en sterk utøver, sa den tidligere Devils-kapteinen Zach Paris, ifølge Aftonbladet.

Jeremy Roenick, som spilte for fem NHL-klubber mellom 1988 og 2009, går hakket lenger i sin vurdering av Kovaltsjuk.

- Hei, Ilja. Håper du lever komfortabelt i Russland med de 140 millionene (23 mill. dollar) du stjal fra Devils. Jeg har igjen rett i min analyse, er noe av det Roenick skriver via sin Twitter-konto.

- Jeg er sjokkert over at Kovaltsjuk kan gjøre dette mot Devils og deres fans. Laget taper så mye på denne avgjørelsen at det er skremmende. Egoistisk!, fortsetter han.

Kovaltsjuk hadde kontrakt med NHL-laget i hele 12 sesonger til. Han har spilt for Devils de siste tre og et halvt årene. Det er foreløpig ukjent om landslagsspilleren fortsetter karrieren i russiske KHL.

(NTB)