SPILLERNE PREGET: Spillerne fra Dallas Stars tøyer mens de avventer informasjon om tilstanden til lagkameraten Rich Peverley, som kollapset under førsteperioden av kampen mellom Dallas og Columbus Blue Jackets i natt. Foto: Jerome Miron / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
SPILLERNE PREGET: Spillerne fra Dallas Stars tøyer mens de avventer informasjon om tilstanden til lagkameraten Rich Peverley, som kollapset under førsteperioden av kampen mellom Dallas og Columbus Blue Jackets i natt. Foto: Jerome Miron / USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

NHL-spiller kollapset under kamp i natt

- Jeg var redd.

NHL-kampen mellom Dallas Stars og Columbus Blue Jackets ble avbrutt etter at Dallas-spilleren Rich Peverley kollapset i innbytterboksen.

- Jeg var redd, sier Dallas Star-trener Lindy Ruff.

Heldigvis kom det raskt beskjed om at det går bra med 31 år gamle Peverley.

«Rich Peverley har det bra og situasjonen er stabil. Han er ført til sykehus. Med tanke på spillernes emosjonelle tilstand etter hendelsen er kampen utsatt, het det i en melding fra NHL.

Episoden inntraff etter 6.23 minutter i første periode. Spillerne var i sjokk og medisinsk personell tok raskt hånd om Peverley.

Hjerteproblemer 31-åringen gikk glipp av hele sesongoppkjøringen på grunn av hjerteproblemer, men har spilt 62 kamper denne NHL-sesongen. Så sent som i forrige uke skal imidlertid spilleren ha stått over en kamp på grunn av uregelmessig hjerterytme.

- Så fort vi startet behandling, kom han til bevissthet. Han var klar og snakket til oss etter det som skjedde før han ble sendt til sykehuset, sier lege Gil Salazar i en pressemelding fra Stars.

- Min første tanke var at vi raskt trengte hjelp. Da han kollapset var det bare å glemme kampen og alt annet. Det handlet om å rope etter en lege. Dette er noe jeg ikke vil se igjen, sier Dallas Stars-trener Ruff.

Ville ikke spille ferdig Peverley står med sju mål og 23 assist i løpet av 62 NHL-kamper denne sesongen.

ORIENTERTE PUBLIKUM: Lystavla i ishallen forteller publikum at NHL-kampen er utsatt som følge av at Rich Peverley kollapset under kampen. Foto: Jerome Miron / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
ORIENTERTE PUBLIKUM: Lystavla i ishallen forteller publikum at NHL-kampen er utsatt som følge av at Rich Peverley kollapset under kampen. Foto: Jerome Miron / USA TODAY Sports / NTB Scanpix Vis mer

- Han blir bra igjen, sier Ruff.

Columbus ledet 1-0 da kampen ble avbrutt.

- Vi forstår at deres spillere er preget og ønsket ikke å spille ferdig kampen. Flere av våre spillere tok også hendelsen tungt, sier Blue Jackets-sjef John Davidson.

(NTB)

KOLLAPSET: Dallas-spilleren Rich Peverley. Foto: NTB Scanpix
KOLLAPSET: Dallas-spilleren Rich Peverley. Foto: NTB Scanpix Vis mer