NHL-spiller risikerer fengsel for hockeyvold

Tidligere Boston Bruins-spiller Marty McSorley står i retten tiltalt for å vold etter at han i februar slo en motspiller i hodet med ei hockeykølle. Vancouver Canucks-spiller Donald Brashear fikk kraftig hjernerystelse etter overfallet.

Det var i NHL-kampen mellom Boston Bruins og Vancouver Canucks at Marty McSorley mistet besinnelsen og slo Donald Brashear i hodet med hockeykølla. Brashear ble slått bevistløs og endte opp med kraftig hjernerystelse. McSorley beklaget seg like etter kampen og unnskyldte seg med at det ikke var meningen å skade motspilleren.

- Hensikten var å tvinge fram en konfrontasjon, og det gikk dårlig. Han (Brashear) ble skadd på grunn av det. Det er jeg lei meg for, sa McSorley tidligere i år ifølge CNN. Da retten møttes i går ekjente McSorley seg ikke skyldig.

Videobevis

Retten i Vancouver viste i dag video-opptak av episoden. McSorley satt helt uanfektet da retten viste videoepisoden. Tiltalen mot McSorley lyder på overfall med våpen, og har en strafferamme på opptil 18 måneders fengsel dersom McSorley blir dømt. McSorley ble utestengt fra NHL umiddelbart etter episoden.

- Det verste noensinne

Flere spillere har reagert kraftig på episoden. Brashears tidligere lagkamerat Brad May uttalte at episoden var det verste han noen gang hadde sett i sin hockeykarriere, og den feigeste handlingen noensinne.

McSorleys advokater kommer trolig til å argumentere med at spileren ikke kan dømmes for episoder som skjer på en ishockeybane. Sakens utfall kommer til å bli viktig for konsekvensene av vold i ishockey i framtida.

- De høyeste jubelutbruddene du hører på en ishockeyarena er når hjemmelaget scorer, eller når det starter en slåsskamp. Det er grunnen til at slåssing tolereres i NHL, sier hockeyskribent Jeff Schultz i Atlanta Journal-Constitution.

Retten har avsatt fem dager til denne saken.

TV-BILDENE: Marty McSorley treffer Donald Brashear i hodet med hockeykølla.
BEVISTLØS Donald Brashear får hjelp av Bruins-lagkaptein Mark Messier og en klubblege på isen.
I RETTEN: Marty McSorley på vei ut av retten i går.