NHL-spiller siktet for drap

Dan Snyder døde da Atlanta Trashers-stjernen Dany Hetley kjørte av veien. Nå risikerer NHL-stjernen 15 års fengsel.

Nå er Heatley siktet for uaktsomt drap på lagkameraten, melder nyhetsbyrået AP. En talsmann for påtalemyndighetene sier at siktelsen bygges på funn som tyder på Heatleys villmannskjøring utløste ulykken 29. september.

Hvis Heatley finnes skyldig risikerer han mellom tre og 15 år i fengsel.

Stjernespilleren Heatley skal ha kjørt sin Ferrari i 130 km/t på en smal vei i Georgia 29. september. Han mistet kontrollen, kjørte av veien og krasjet i et jerngjerde.

Atlanta-kompisen Dan Snyder satt i passasjersetet og falt straks i koma med alvorlige hodeskader. Han døde natt til i går som 25-åring.

- Vi er alle fylt av sorg, sier NHL-talsmann Gary Bettman.

Trashers åpner mot Shampo

Det har vært foreslått å utsette Atlantas NHL-åpning mot Espen Knutsens klubb Columbus Blue Jackets natt til fredag, men Snyders familie motsatte seg dette.

- Da jeg snakket med Snyder-familen følte de en omtanke for laget. De mener vi må fortsette, sier Trashers-manager Don Waddel.

Hetley er nå løslatt mot kausjon på omlag 350 000 kroner. I mellomtida undersøker politiet spillernes blodprøve, for å finne ut om han var påvirket på tidspunket for ulykken.

Storjury avgjør

22-årige Heatley ble også skadd i ulykken. Han ble operert lørdag for brukket kjeve og avrevne leddbånd i kneet. Han spiller neppe igjen i løpet av sesongen.

En storjury vil bestemme om Hetley skal tiltales for uaktsomt drap. Påtalemyndighetene venter nå på mer bevismateriale før en dato settes.

(Dagbladet.no)

ULYKKEN:</B> Slik ser en Ferrari ut, når den krasjer i 130 km/t.
DØDE:</B> Dan Snyder falt i koma etter ulykken og døde av hodeskadene natt til i går.
KLUBB I SORG:</B> Manager Don Waddell forteller at klubben vurderte å avlyse torsdagens NHL-åpning.