FRA NHL TIL VIF: Ryan O'Marra (t.h) har skrevet under for resten av sesongen med Vålerenga hockey. Oslo-klubben ønsker seg gull i både serien og sluttspillet i året klubben fyller 100 år og har hentet tre forsterkninger denne uka. Foto: Shaun Best / Reuters / NTB Scanpix
FRA NHL TIL VIF: Ryan O'Marra (t.h) har skrevet under for resten av sesongen med Vålerenga hockey. Oslo-klubben ønsker seg gull i både serien og sluttspillet i året klubben fyller 100 år og har hentet tre forsterkninger denne uka. Foto: Shaun Best / Reuters / NTB ScanpixVis mer

NHL-spiller til Vålerenga

Forsterker for å vinne "The Double" i jubileumsåret.

(Dagbladet): Vålerenga Ishockey signerte i dag den canadiske eks-NHL-spilleren Ryan O'Marra (25) - som spilte til sammen ni kamper for NHL-klubbene Edmonton Oilers og Anaheim Ducks forrige sesong.

Centeren ble ansett som et supertalent tidlig i karrieren, og ble draftet i første runde i NHL i 2005 og som nummer 15 i verden, da av New York Islanders.

Dobbelt verdensmester - Han har spilt på alle aldersbestemte landslag for Canada og er dobbelt verdensmester på U-20-nivå. Han er stor (1,88) og veier 100 kilo og beskrives som en type som kan "gjøre det lille ekstra". Det skal bli veldig spennende å få han på isen for Vålerenga, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Ryan O'Marra har skrevet under en kontrakt ut denne sesongen.

NHL-speideren Ulf Andersson omtaler den ferske Vålerenga-spilleren som en bevegelig og god og smart skøyteløper som jobber knallhardt.

Satser tungt Tidligere i uka hentet Vålerenga hockey svenske Jens Karlsson og canadiske Duncan Milroy - begge på bakgrunn av sterke anbefalinger.

Vålerenga ligger tre poeng bak Stavanger Oilers før morgendagens «seriefinale» mot Stavanger Oilers. Med tap vil osloklubben få det tøft med å hente inn serielederen.

Med seier vil Vålerenga overta teten, på bedre innbyrdes mot Oilers.

Etter oppgjøret i morgen kveld gjenstår det ni kamper av grunnserien.

Vil ha to gull Jan Tore Kjær legger ikke skjul på hensiktet med å hente inn tre solide forsterkninger de tre siste månedene av sesongen.

- Vålerenga fyller 100 år i 2013, og vi skal gjøre vårt ytterste for å vinne både seriegull og kongepokalen i jubileumsåret, sier han til Dagbladet.

Ifølge Vålerenga skal også Stavanger Oilers ha forsøkt å hente Ryan O'Marra og svenske Jens Karlsson, bare for å tape dragkampen om underskriftenen mot Vålerenga.

Kjenner Donati-brødrene Ifølge VIF-direktøren talte det til deres fordel at Ryan O'Marra fra før kjenner de to Donati-brødrene Justin og Tyler, som figurerer høyt oppe på poengtoppen for Vålerenga i årets sesong.

- Hva koster det Vålerenga å hente tre etablerte utlendinger?

- Det er ikke all verden. Så lenge det bare er tre måneder igjen av sesongen, så er det ikke snakk om fulle årslønner. Nå skal vi ta Oilers i år, og da må satse deretter, sier Jan Tore Kjær.