Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NHL-spiller tok livet av grizzlybjørn og skrøt av det

Delte bilde av bjørnens avkappede hode. Nå er han dømt.

DØMT: NHL-spiller Clayton Stoner er dømt for ulovlig jakt på en grizzlybjørn i Canada. Foto: Christine Cotter / AP / NTB Scanpix
DØMT: NHL-spiller Clayton Stoner er dømt for ulovlig jakt på en grizzlybjørn i Canada. Foto: Christine Cotter / AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Clayton Stoner tjener til daglig gode penger som forsvarsspiller for NHL-laget Anaheim Ducks i California. Men det var noe helt annet enn ishockey som gjorde ham til rikskjendis i USA. 

I 2013 delte Stoner et bilde på sosiale medier der han holder det avkappede hodet til en grizzlybjørn i hendene. Stoner var åpenbart fornøyd med å ha tatt livet av bamsen i British Columbia i Canada.

Krevde DNA-prøve Det skulle imidlertidig vise seg at Stoner ikke hadde skaffet seg jaktlisens før han la ut på bjørnejakt.

Oppmerksomheten fra media tok seg opp voldsomt da innfødte og miljøvernere hevdet at dyret han hadde drept var den folkekjære grizzlybjørnen «Cheeky».

Da politiet siktet Stoner for ulovlig jakt, krevde han at det skulle bli tatt DNA-prøve av bjørnen. Testen viste at bjørnen var 18 år, og at det dermed ikke kunne dreie seg om fem år gamle «Cheeky» .

Politiet opprettholdt like fullt siktelsen, og denne uka tilsto Stoner å ha jaktet uten lisens, skriver The Guardian.

Stoner, som har jaktet siden ti-årsalderen, ble dømt til å betale en bot på 10 000 dollar. Han blir også nektet å jakte de neste tre årene. 

Trodde han hadde lov NHL-spilleren forklarte at han trodde han hadde lov til å jakte i området, som canadisk statsborger. Men loven i British Columbia krever at man er fastboende i regionen.

- Hvis man først skal jakte, så må man gjøre det forsvarlig, sa dommer Brent Hoy, ifølge The Guardian.

SKRØT: I etterkant av jakten delte Stoner et bilde der han holder det avkappede hodet til bjørnen på sosiale medier. Foto: AP / NTB Scanpix
SKRØT: I etterkant av jakten delte Stoner et bilde der han holder det avkappede hodet til bjørnen på sosiale medier. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer