NHL-stjerne personlig konkurs

NHL-profilen Evander Kane skrev for to år siden under en kontrakt som var verdt drøyt 400 millioner kroner. Nå er han i økonomiske problemer, som gjør at han også kan miste sesongen.

KONKURS: Evander Kane i aksjon for San Jose Sharks forrige sesong. Foto: NTB
KONKURS: Evander Kane i aksjon for San Jose Sharks forrige sesong. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er The Athletic som melder at San Jose Sharks-stjerna har sendt inn en anmodning om å bli slått personlig konkurs.

Kanadieren skal ha en gjeld på rundt 220 millioner norske kroner.

Ifølge The Athletic skal de økonomiske problemene påvirket Kane sterkt. Konkursforvalteren sier til nettstedet at han vurderer å si opp sin kontrakt San Jose Sharks.

Da vil han ikke bli å se på isen i den corona-utsatte sesongen som starter onsdag denne uka.

Kontraktforlengelsen han skrev under på for to år siden var verdt drøyt 400 millioner over sju år. Noe som vil si en årslønn på rundt 60 millioner norske kroner.

FEIRING: 18-år gamle Csollák Márkó scoret sitt første mål i den ungarske toppdivisjonen i ishockey. Feiringen går nå verden rundt. Video: Henrik Ljosland / Rødt Kort Vis mer

Det er ukjent hvordan Kane har klart å opparbeide seg den enorme gjelden. Flere amerikanske medier melder at han skal ha gamblet vekk drøyt ti millioner. I 2019 ble han saksøkt av et kasino, da han ikke skal ha klart å betale tilbake en gjeld på rundt fire millioner.

29-åringen har en lang karriere bak seg i NHL med over 700 kamper totalt, for klubber som Winnipeg Jets, Buffalo Sabres og San Jose Sharks.

Han har også landskamper for Canada.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer