NHL-stjernene svikter Tre Kronor

17 har meldt forfall til VM.

Nesten et helt lag med NHL-spillere har takket nei til VM-spill for Sverige. Til nå har Bengt-Åke Gustafsson fått 17 negative svar.

De to siste kom fra Mats Sundin (Toronto) og Per-Johan Axelsson (Boston), som begge skylder på skader. Selv om VM spilles i Nord-Amerika har avslagene kommet tett, dels på grunn av skader.

Mange av dem som dropper VM på grunn av skader har imidlertid spilt for klubblagene helt til det siste.

Nicklas Bäckström er et hederlig unntak i flommen av avbud. Washington-stjerneskuddet svarte onsdag ja til VM-spill, dagen etter at laget hans ble slått ut av sluttspillet mot Patrick Thoresens Philadelphia Flyers.

Bäckström fikk onsdag vite at han er en av tre kandidater til prisen som årets «rookie» i NHL.

Fem NHL-spillere er allerede i Tre Kronors tropp, tre slutter seg til oppkjøringsleiren i Portland lørdag. I fjor hadde Sverige bare en NHL-spiller på VM-laget.

(NTB)

STJERNEFALL: Mats Sundin er den siste NHL-stjernen som melder forfall til hockey-VM. Hele 17 spillere er utilgjengelige for landslagssjef Bengt-Åke Gustafsson. Foto: EPA
STJERNEFALL: Mats Sundin er den siste NHL-stjernen som melder forfall til hockey-VM. Hele 17 spillere er utilgjengelige for landslagssjef Bengt-Åke Gustafsson. Foto: EPA Vis mer